eur:
390.67
usd:
366.18
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
CHINA - 2021/12/09: In this photo illustration the American computer hard disk drive and data storage manufacturer Western Digital (WD) logo seen displayed on a smartphone with an economic stock exchange index graph in the background. (Photo Illustration by Budrul Chukrut/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)
Nyitókép: Budrul Chukrut/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Most még az SSD-k ára is elszállhat

Anyagszennyezés miatt mintegy 6,5 milliárd gigabájtnak megfelelő, már legyártott tárolókapacitást kénytelen megsemmisíteni a piac jelentős részét birtokló Western Digital. Ez fokozhatja a hiányt, növelheti az árakat.

Súlyosbítja a chiphiány miatt egyébként is nehézségekkel küzdő iparág problémáit a Western Digital tulajdonában lévő Kioxia (korábban Toshiba) gyártósorain történt incidens, amely miatt „legalább” 6,5 exabájtnyi NAND flashmemória veszett oda.

A Hvg.hu cikke szerint az indicenst nem részletezte közleményében a vállalat, amely a TrendForce elemzése szerint a piac harmadát birtokolja. Egy ekkora szereplő ilyen mértékű kiesése – negyedéves szinten 13 százalékkal kevesebb terméket tud piacra küldeni a cég – már éreztetni fogja a hatását a piacon. A TrendForce szakértői úgy számolnak, a következő hónapokban 5-10 százalékos drágulás jöhet a piacon.

Ez a különálló SSD tárolók mellett a számítógépek, okostelefonok és más eszközök áraira is hatással lehet, valamint fokozhatja a chiphiány miatt hosszú hónapok óta jelentős készlethiányt, nyújthatja a kiszállítási időket – olvasható.

A Western Digital közleményéből az is kiderült, hogy az érintett gyárakban kezd újraindulni a termelés, de az egyelőre nem világos, mikor állhatnak vissza teljes kapacitásra a gyártósorok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×