eur:
392.38
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Útja végéhez közelít a napelemes repülő

Leszállt Egyiptomban, Föld körüli útja utolsó előtti állomásán a Solar Impulse 2 kísérleti napelemes repülőgép, amely hétfőn indult el Sevillából - olvasható a vállalkozás portálján.

Kairóban szerda hajnalban, mintegy 50 órás repülés után André Borschberg vezetésével landolt a gép.

Az utolsó szakaszban ismét Bertrand Piccard repül a Solar Impulse-szal. A két svájci pilóta, a pszichiáterként dolgozó Piccard és az üzletember Borschberg egymást váltva teljesíti a 35 ezer kilométeres távot.

Kairóból az Arab-félsziget felé veszi útját a napelemes gép, ám azt egyelőre nem tudni, mikor indul.

A Föld körüli út 2015 márciusában indult Abu-Dzabiból, az Egyesült Arab Emírségek fővárosából, a napelemes repülő leszállt többek között Ománban, Mianmarban, Kínában és Japánban.

A 2,3 tonnás járművet 17 ezer napelem működteti, szárnyai szélesebbek, mint egy Boeing 747-esé. A nap közben felvett és eltárolt energiával éjszaka is képes repülni.

A projekt 2002-ben indult, hogy felhívja a világ figyelmét a megújuló energiák fontosságára és az innováció erejére.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×