eur:
392.93
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Egy napig műtötték a sziámi ikreket

Sziámi ikreket választottak szét 26 órás műtéttel amerikai orvosok, akik bíznak abban, hogy a 10 hónapos kislányok túlélik a bonyolult beavatkozást.

A tizenkét sebész, hat altatóorvos és nyolc nővér a múlt héten végezte el a műtétet a Houstonban lévő Texasi Gyermekkórházban a múlt év áprilisban született gyermekeken.

A lányoknak közös volt az egyik válluk, a tüdejük, a szívburkolat egy része, a rekeszizmuk, a májuk, a bélrendszerük és a medence területük - közölte hétfőn Darrell Cass, a sebészcsoport vezetője.

"A műtét nem volt mentes a kihívásoktól, mivel a lányok számos szerven osztoztak, de nagyon elégedettek vagyunk az állapotukkal. Derűlátóak vagyunk, mindkettőjüknek jó esélyük van a felépülésre" - mondta el Darrell Cass a The Houston Chronicle napilapnak.

A lányok állapota ugyan válságos, de stabil, még egy hétig lélegeztetőgépre szorulnak, hónapokig lesznek az intenzív osztályon, és még további műtétre lesz szükségük.

Az egyik kislány vérnyomása a műtét ötödik órájában leesett, és az orvosok kézzel végeztek újraélesztést. Öt-nyolc percig tartott, "egy örökkévalóságnak tűnt akkor" - tette hozzá a sebész.

2014 januárjában egy rutin ultrahangvizsgálaton vették észre az orvosok, hogy az anya sziámi ikrekkel várandós. Mindkét lány 1,56 kilogramm súllyal jött a világra, azóta a kórház újszülött intenzív osztályán ápolták őket, súlyuk a műtét idejére már elérte a kilenc kilót.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×