eur:
388.37
usd:
360.67
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Sikeres a Jövő Hídja

Augusztus 20-án Debrecenben és Szegeden zajlott a Jövő Hídja elnevezésű tudományos kiállítás, amelynek fővédnöke a nemzeti Innovációs Hivatal.

A Jövő Hídja rendezvénysorozat idén Szegeden és Debrecenben is látható volt augusztus 20-án a Szegedi Ifjúsági Napok ingyenes napján, valamint a Debreceni Virágkarnevál ideje alatt. A szegedi helyszínen, a Szegedi Tudományegyetemen fejlesztett, díjnyertes levegőhajtású pneumobil versenyautók, digitális légifelvételező rendszer és fotoakusztikus hazugságmérő mellett az Innovációs Verseny győztes, KITT-E is bemutatkozott, ami óriási sikert aratott - olvasható a szervezők közleményében.

A debreceni eseményen a legtöbb látogató az űrkutatás rejtelmei és az űrjárművek, valamint a természettudományi kísérletek iránt érdeklődött. Sokakat lenyűgözött a hatalmas óriásbuborék bemutató, amit kortól függetlenül mindenki kipróbálhatott a helyszínen. A rendezvény fővédnőke a Nemzeti Innovációs Hivatal volt.

A Jövő Hídja rendezvénysorozat - korábban Tudományok Hídja néven - évek óta nagy érdeklődésre számot tartó műszaki és természettudományos kiállítás és bemutató. A pályázat keretében megvalósuló "Jövő Hídja 2013" programba Győr mellett Debrecen és Szeged is bekapcsolódott. Az országosra bővített esemény célja az idei évben is a tehetséges fiatalok bemutatása, a műszaki és természettudományok, a kutatói és mérnöki életpálya népszerűsítése a társadalom, és elsősorban a pályaválasztás előtt álló fiatalok körében.

A projekt teljes költségvetése 45,5 millió forint, az összeget az Európai Unió és a magyar állam biztosítja.

A Jövő Hídja esemény részletes programja elérhető a www.jovohidja.hu internetes oldalon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×