eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Megnyílt Budatétényben a Csodák Palotája

Megnyílt a Csodák Palotája új helyén, a Campona Bevásárló- és Szórakoztatóközpontban, Budapest 22. kerületében.

Az 1500 négyzetméteres kiállítótérben mintegy száz játék, interaktív eszköz várja az érdeklődőket - mondta el az MTI-nek Mizda Katalin, a Csodák Palotája ügyvezető igazgatója.

Az interaktív tárlat fő újdonsága a tematikus elrendezés. Így egyebek mellett a mechanikával, a fénnyel, az elektromossággal, a logikával kapcsolatos eszközök találhatók egy csoportban. A hangok tematika alatt futó játékokat nem tudták egy csoportba elhelyezni, mert zavarják egymást, így szétszórva találhatók a kiállításban - közölte az igazgató, hozzátéve: néhány eszközt a terem belmagassága miatt nem tudtak beépíteni, de elképzelhető, hogy ezek a bevásárlóközpont más területein helyet kaphatnak.

Az eszközök a látogatók által működtetve, többnyire játékos formában mutatnak be fizikai jelenségeket és törvényszerűségeket. A kiállítótérben egyebek mellett szögletes kerekű autó, fakírágy, légágyú és Lego-mozi várja a látogatókat. Az Öveges teremben fizika show, a moziteremben ismeretterjesztő filmek vetítése, valamint Tesla-transzformátor bemutatója is színesíti a programokat.

Szabolcs Attila, a kerület polgármestere kiemelte: nagyon örül, hogy ideköltözött a Csodák Palotája, hiszen az a cél, hogy minél több ember látogasson el ide és ismerje meg ezt a településrészt.

Németh Zoltán, a városrész fideszes országgyűlési képviselője jelezte: fontosnak tartja, hogy az ifjabb nemzedék játékos módon ismerkedjen meg a természettudományokkal, így például a fizikával. Köszönetet mondott azért, hogy az intézmény Budafok-Tétényben nyitott újra.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×