eur:
389.35
usd:
362.16
bux:
68630.86
2024. május 8. szerda Mihály

Kudarcot hozott a rákgyógyszer tesztje

Nem hozott sikert annak a rákellenes készítménynek a klinikai tesztje, amelyet az egyesült államokbeli Houstonban dolgoztak ki. A készítményt a vesedaganatos betegek felépüléséhez fejlesztették.

Az utolsó fázisához érkezett annak a készítménynek a tesztje, amelyet a texasi Houstonban kísérleteztek ki a kutatók. A klinikai vizsgálatok azonban nem hoztak megfelelő eredményt.

A teszt során 409 embernek adták be a készítményt, akiknek egytől egyig vesedaganatuk volt. Adataikat összehasonlították egy kontrolcsoportéval, amelynek tagjai szintén a betegségben szenvedtek, de nem kapták meg a kifejlesztett medicinát. A felépülési statisztikák azonban nem mutattak lényeges eltérést.

A vesedaganat a ritkábban előforduló rákos megbetegedések közé tartozok, mégis a világon évente csaknem százezer ember veszíti életét ennek következtében. Kialakulására még máig nincs pontos válasz, valószínűleg szerepet játszik benne a fejlődési rendellenesség, sérülések, vesekövek, krónikus gyulladások és más megbetegedések.

A betegség a leggyakrabban a 40 és 60 év közöttieket támadja meg, és gyakoribb a férfiaknál, mint a nőknél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×