eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Az engedékeny szülők rontják el a gyerekeket

Az elmúlt években nehezebb lett a tanárok dolga, mert a túlságosan engedékeny szülők elkényeztetik a gyermekeiket - állapította meg egy brit tanulmány.

Az általános iskolás gyerekeket egyre nehezebb tanítani, fegyelmezni pedig szinte képtelenség, mert sokuk dührohamot kap, ha nem csinálhatja, amihez kedve van - mutatták ki a Cambridge-i Egyetem kutatói, akik a tanárok átlagos terhelési szintjét vizsgálták a 2002 és 2007 közötti időszakban.

A szakemberek szerint a probléma alapja a szülők engedékenysége, de a televíziós műsorok és a videojátékok is károsan hatnak a kicsikre, ahogyan az is, ha túl sok időt kell tétlenül tölteniük, például a kiságyba szíjazva.

Az iskolák tapasztalatai riasztóak: néhány gyermek úgy éri el az iskoláskort, hogy nem képes megfelelően beszélni, nem tud késsel-villával enni, vagy éppen a WC-t használni.

A jelentés szerint a szülők egy kicsi, mégis számottevő része képtelen hatékonyan befolyásolni gyermeke viselkedését, a békesség kedvéért szinte mindent megenged neki. Ráadásul ha konfliktus alakul ki, sokuk gondolkodás nélkül gyermeke pártját fogja a tanárral szemben.

A dokumentumban megtalálható néhány kirívó példa: egy anya megengedte ötéves gyermekének, hogy rendszeresen hajnali 1-ig fennmaradjon, egy hatéves pedig profi szinten gyilkolta a prostituáltakat a GTA videojátékban.

"Mire iskolába kerül, sok gyerek már mesterien manipulálja a felnőtteket, így igen nehéz motiválni" - vonják le a következtetést a kutatók.

A kétszáz tanár és ezer szülő bevonásával elkészített vizsgálat szerint a gyerekek táplálkozása is sok kívánnivalót hagy maga után: gyakran csokoládét és chipset visznek magukkal ebédre, az egyik gyermeknek például hét szelet csoki volt a napi adagja.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×