eur:
389.44
usd:
362.83
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A kobrakirály 15 emberrel tudna egyszerre végezni

Az óriás köpködő kobra egy új alfaját fedezték fel Kenyában: a rekordméretű hüllő hossza majdnem három méter, a mérge pedig elég legalább 15 ember meggyilkolására - jelentette be egy környezetvédő csoport.

A WildlifeDirect szakértői szerint ez a világ legnagyobb kobra-alfaja, és teljesen egyedülálló a maga nemében. Naja Asheinek nevezték el James Ashe tiszteletére, aki kígyófarmot alapított a kenyai partoknál, ahol a gigantikus höllőt felfedezték.

"Az új kobrafaj felfedezése nagyon izgalmas, és megerősíti azt, ami egyébként is nyilvánvaló: sok felfedezetlen állatfaj él még, és közülük több száz ki is hal, anélkül, hogy tudnánk róluk, mert rosszul gazdálkodunk a Földdel" - hangsúlyozta a csoport vezetője, Richard Leakey.

A néhai Ashe volt az első, aki az 1960-as években a szokásosnál nagyobb köpködő kobrát fogott be, és már akkor úgy vélekedett, hogy az egy új alfajhoz tartozik.

Az általa alapított Bio-Ken kígyófarm jelenlegi vezetője, Royjan Taylor szerint azért is szükséges, hogy az új alfajt elismerjék, mert meg kell találni halálos marása ellenszerét. "A Naja Ashei marása a többiekénél is halálosabb. Az emberek pedig egyáltalán nem törődnek a kígyókkal; sokat beszélnek a delfinek és a nagymacskák megmentéséről, de a kígyókéról soha" - hangsúlyozta.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Orbán Viktor: "Ha béke lenne, a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne"

Orbán Viktor: "Ha béke lenne, a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne"

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" c. műsorában adott élő interjút, a kormányfő arról beszélt, ha béke lenne, akkor a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne.  A német gazdaságot hazavágta a háború, és Magyarországnak nagyon fontos, hogy hozzáférjünk a nyugati piacokhoz. Ha ők döcögnek, akkor ez ránk is hat. Ha 2025-ben is háborúval kell számolni, akkor meg kell emelni a háborús kiadásokat is. Az EU-tagságról leszögezte,  hogy bent jobb, mint kívül.  Azt is kijelentette, hogy a kormány szerint fontos, hogy a magyar emberek ugyanolyan áron jussanak hozzá az üzemenyaghoz, ahogyan a szomszédaink.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×