eur:
394.65
usd:
369.44
bux:
65343.37
2024. április 23. kedd Béla

Áramszünet miatt elhalasztották az űrszonda startját

Újabb 24 órával elhalasztották a Plútó bolygóra induló New Horizons amerikai űrszonda startját.

A halasztásról azután döntöttek, hogy áramszünet volt a marylandi Johns Hopkins egyetem fizikai laboratóriumában berendezett ellenőrző főhadiszálláson - közölte az amerikai űrkutatási hivatal (NASA).

Kedden a floridai Cape Canaveral kilövőállomás körüli erős szelek akadályozták meg az indítást.

A NASA-nak még 27 napja van arra, hogy felbocsássa a New Horizons-t. Az űrszondának 2015-ig kell a Plútó közelébe érnie 4,8 milliárd kilométeres út megtétele után.

Ha január 27-e után indulhat a szonda, akkor több évvel tovább tarthat az út. A misszióban dolgozó tudósok szerint mindenképpen végre kell hajtani a küldetést még 2020 előtt, mert azután a Plútó túl messzire távolodik a Naptól, légköre pedig megfagy, és hótömeggé alakul át.

A Plútó az egyetlen bolygó a naprendszerben, amelyet eddig még nem vizsgált meg űrszonda.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 23. 09:18
×
×
×
×