eur:
389.67
usd:
362.69
bux:
67995.88
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Rasovszky Kristóf a férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Odaiba Kikötőparkban 2021. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Rasovszky Kristóf az olimpiai dobogón

Második helyen végzett a férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében.

A magyar úszó végig az élmezőnyben haladt, remekül osztotta be erejét, a végén még vissza tudta verni az olasz Gregorio Paltrinieri támadását is, így ezüstérmes lett. A számot a német Florian Wellbrock nyerte.

Szélcsendben és napsütéses időben keződődött a verseny a Tokiói-öbölben, a Szivárvány híd közelében. Wellbrock gyorsan az élre állt, és elhúzott, de a francia Marc-Antoine Olivier, majd Rasovszky is igyekezett vele tartani a lépést.

Az olasz Paltrinieri próbált meg feljönni a hármasra. A negyedik kör elején Rasovszky állt az élre, aztán újra a német vezetett. Az élboly hatfősre bővült, ám aztán Wellbrock ritmust váltott, ekkor már csak a 24 éves magyar tudott a közelében maradni.

A tíz másodperces különbség fokozatosan nőtt kettejük között, így Rasovszkynak inkább hátrafelé kellett figyelnie, mert az olasz nagy hajrát indított, a magyar azonban meg tudta tartani a második helyet.

Ebben a szakágban Magyarország második ötkarikás érmét nyerte Risztov Éva londoni diadalát követően.

Rasovszky a magyar olimpiai csapat 13. érmét szerezte a japán fővárosban, négy arany és három bronz mellett ez a hatodik ezüst.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×