eur:
394.88
usd:
371.88
bux:
66400.29
2024. április 16. kedd Csongor
Magyari Alda kapus a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornájának negyedik fordulójában játszott Magyarország - Kína mérkőzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 1-jén.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kína győzött, második a csoportban a női pólóválogatott

Kína ellen játszotta utolsó csoportmeccsét a női vízilabda-válogatott.

Kínával a legutóbbi két olimpián is találkozott a magyar csapat, mindkétszer nyert - egy hasonló eredmény most csoportelsőséget érne.

Magyari Alda kezdett a magyar kapuban. A mieink hozták el a labdát a ráúszásnál, de az első támadás nem volt sikeres, kapufára ment Keszthelyi Rita lövése. A kínaiak rögtön emberelőnybe kerültek, ám nem tudtak vele élni, aztán a másodikkal már igen, Csang Csing talált be a 3. percben. Újabb magyar kapuga, aztán újabb kínai emberelőny, amelyet Vang Hszin-jen húzott be közelről.

A mieink is kaptak fórt, de Gurisatti Gréta is a kapufát találta el, majd Szilágyi Dorottya sem célzott pontosan. A kínaiak viszont igen, a 6. percben Teng Cö-ven a rövid sarokba pattintott - 0-3, nem ilyen kezdésről álmodtunk.

Illés Anna emberelőnyben szépített a jól megjáratott akció végén, majd sikerült egy kínai támadást kibekkelni. Az újabb fórból azonban nem tudták csökkenteni a különbséget a magyarok, Szilágyi a felső lécre pattint. A kínaiak viszont továbbra is jól értékesítették a helyzeteket, így 4-1-es vezetésükkel ért véget az első negyed.

Második negyed

A második játékrész elején Szűcs Gabriella góljával csökkent a hátrány, a gólhoz kellett a szerencse és a kínai kapus is. A következő két akcióban viszont a kapus jól védett, így nem tudtak jobban felzárkózni a mieink, sőt, a 11. percben Csang Csing a hosszú sarkot lőtte ki, 5-2. A kapufa végre velünk volt, a kínaiak fórból nem tudtak még jobban elhúzni.

Sajnos a támadójáték továbbra is döcögős, vagy a blokkok, vagy a kapufa állítja meg a magyarokat. Hátul ugyanakkor sokszor elváljták magukat a mieink, rendre jó helyzetben hagyva egy kínait, az ellenfél így 7-2-re ellép a szünetre.

Harmadik negyed

A szünetben volt mit átbeszélnie a csapatnak. Azonban a folytatás sem alakult jobban, a kínai kapus nagyokat védett, nem sikerült közelebb zárkózni.

A kínai időkérés után a kiállítást sikerült szépen kivédekezni, de a következőből már betaláltak. Illés is bevágott egy fórt, majd a következő előtt Bíró Attila időt kért, és Gurisatti sem hibázott - 8-4.

A védekezéssel egyenlő létszám mellett nem tudtak mit kezdeni a kínaiak, és Keszthelyi Rita hetedik lövéséből betalált, ezzel háromra csökkent a hátrány.

Az utolsó perc is tartogatott még izgalmakat: kínai fórban a labda éppen becsorgott a kapuba, a másik oldalon Gurisatti pattintott nagy erővel a felső sarokba - 9-6 az utolsó nyolc perc előtt.

Negyedik negyed

A magyar csapat vezethette az első akciót. Garda Krisztina távoli lövése a kapufáról jött ki. Maradt a labda a mieinknél, de nem sikerült betalálni.

Magyari Alda védése, majd a kapufa megállította a kínaiakat, ám a magyar lövések sem voltak pontosak. Gurisatti lökete hozza meg az áttörést, 9-7-re jött fel a csapat. Egy kínai gólt videózás után vettek el, ám centerből nem sikerült behúzni a labdát. Magyari a kapuban komoly támaszt nyújtott, lehúzta a rolót.

Az utolsó percben a megiramodó magyar akciót szabálytalanul állították meg, Gurisatti be is lőtte az ötméterest. A másik oldalon is büntetőt ítéltek, és ezt a kínaiak is értékesítették, 10-8-ra ellépve.

Leimeter Dóra találata még visszahozta a reményeket, ám nem sikerült labdát szerezni, a kínaiak az utolsó másodpercben is gólt szereztek, így 11-9-re nyertek.

A magyar válogatott így a csoport második helyén végzett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×