eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Csak a hetedik helyért vívhat a női kardválogatott

A magyar női kardcsapat 45-42-re kikapott a japánoktól az 5-6. helyre jutásért vívott mérkőzésén, így a kínaiak ellen, a hetedik-nyolcadik helyért vív majd az utolsó találkozóján. Márton Anna lába nem bírta tovább, Battai Sugár állt a helyére.

Induláskor maradt az alapcsapat, Japán ellen vívott a magyar női kardválogatott.

Pusztai Liza kezdett, Tamura Norika ellen. Az egyéniben a magyar vívó egy körrel tovább ment, érdekes, hogy mindketten a kínai Csian Csia Zsujtól kaptak ki. Liza nyerte az asszót, szoros csata után 5-4-gyel adta át.

Katona Renáta következett, aki a dél-koreaiak ellen a trióból egyedül zárt pluszos mérleggel. Emura Miszaki volt az ellenfele, aki tizenharmadik volt egyéniben. Ez is szoros asszó volt, de ugyanúgy végződött, mint az első: 5-4-es magyar sikerrel. 10-8-ra vezetett a magyar csapat.

Az egyéniben negyedik Márton Anna ment fel a pástra, aki továbbra is óriási fájdalmakkal vívott. Térdsérülése nagyon hátráltatta, a dél-koreaiak ellen mínusz néggyel zárt. Ellenfele Fukusima Sihomi nem vívott egyéniben, Aoki Csika volt a harmadik japán szereplő. A csapatban ellenben fontos ember. Kihasználta, hogy ellenfele sérült, 11-10-re fordított három találattal.

Nem ment tovább, Márton Anna lába nem bírta. Battai Sugár állt be, így két olyan vívó állt immár szemben egymással, aki csak a csapatversenyben kapott szerepet. Idő kellett neki, hogy bemelegedjen, Fukusima Sihomi 7-2-re megnyerte az aszót, az első kör után 15-12-re vezettek a japánok.

Katona Renáta érkezett, Tamura Norika ellen. A japánok 20-15-re növelték előnyüket.

Nagyon fontos csörte következett, Pusztai Lizának csökkentenie kellett (volna) a hátrányt az első körben remekelő Fukusima Sihomi ellen. Rosszul kezdődött, a japán két tust adott, 22-15 oda, majd 23-15. 25-16-nál lett vége az asszónak, Fukusima az első két csörtéjében plusz kilenccel (!) zárt.

Battai Sugár Emura Miszaki ellen tartotta magát, megnyerte a maga csörtéjét 6-5-re, de alig csökkent a különbség, 30-22 a japánoknak.

Katona Renáta következett az utolsó asszójára, a nagy formában vívó Fukusima ellen. 5-5 lett, 35-27 volt az állás az utolsó két asszó előtt.

Battai Sugár kötött be, Tamura Norika ellen. Hősiesen vívott, 8-5-re nyert, de 40-35-ös japán vezetéssel kezdődött az utolsó csörte Pusztai Liza és Emura Miszaki között.

Liza feljött 41-38-ra, majd 41-39-re. Ám 42-39, 42-40, de aztán már 43-40 volt a japánoknak. Már csak egy tust lehetett kapni, s ötöt kellett volna adni. De már csak négyet. 43-41. Emura talált, majd Pusztai is, 44-42.

Végül a japánok 45-42-re nyertek, így ők vívhatnak az ötödik, a magyar csapat, immár mai harmadik ázsiai ellenfele, a kínai hármas ellen a hetedik helyért.

A magyar csapatból Pusztai Liza és Katona Renáta is -1-gyel, a megsérült Márton Anna -3-mal zárt, Battai Sugár nagyszerűen szállt be, +2-vel végzett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×