eur:
395.52
usd:
372.41
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Jászapáti Petra a női rövid pályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének B döntője után a pekingi téli olimpián a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 11-én. A magyar sportoló negyedikként haladt át a célvonalon, összesítésben a nyolcadik helyen végzett.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kizárták Jászapáti Petrát, a B-döntőben sem korcsolyázhat 1500 méteren

Harmadikként ért célba az 1500 méter elődöntőjében a magyar gyorskorcsolyázó, de utóbb egy ütközés miatt kizárták a versenyből.

Futammásodikként, magabiztosan jutott tovább az 1500 méteres táv negyeddöntőjéből Jászapáti Petra a rövid pályás gyorskorcsolyázók utolsó versenynapján. A magyar korcsolyázó, aki a pekingi olimpián már hetedik lett 500 és nyolcadik 1000 méteren, a második elődöntőbe kapott besorolást. A három futam első két-két helyezettje és a legjobb idő juthatott a fináléba, a következő hét versenyző pedig a B-döntőbe.

Miután heten voltak a futamában, komoly feladatnak tűnt a döntő kivívása, ráadásul nehéz riválisokat kapott a holland Suzanne Schulting, a belga Hanne Desmet, az olasz Cynthia Maschitto, az amerikai Kristen Santos, a cseh Michaela Hruzová és a japán Kikucsi Szumire személyében.

A raj után a hétfős mezőny végében korcsolyázott Jászapáti Petra, majd egyesével lépegetett előre az ötödik helyig, majd egy ütközés nyomán a harmadik helyre került, és ezt a pozíciót meg is tudta tartani a célig. Csakhogy menet közben volt egy ütközése, amit vizsgált a Pádár Beáta vezette zsűri, és végül úgy döntött, hogy a magyar versenyző volt szabálytalan, emiatt kizárták a versenyből, és a B-döntőben sem indulhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×