eur:
395.39
usd:
366.76
bux:
65135.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Liu Shaoang a férfi 500 méteres verseny előselejtezőjében a rövidpályás gyorskorcsolyázók debreceni világkupaversenyén a Főnix Arénában 2021. november 18-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A korábban pozitív magyar olimpiai bajnokot tesztelték Pekingben

Pekingbe érkezését követően negatív lett a koronavírustesztje Liu Shaoangnak, így az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó csütörtökön csatlakozhat a magyar válogatotthoz.

Gundel Takács Gábor, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kommunikációs igazgatója szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Liu Shaoang, valamint a kínai fővárosba vele együtt érkezett Gyulay Zsolt MOB-elnök, Vékássy Bálint főtitkár, Fábián László sportigazgató és Tóth Szabolcs csapatorvos egyaránt negatív PCR-tesztet adott a pekingi repülőtéren, így valamennyien elhagyhatják szállodai szobájukat.

Az első magyar összetett világbajnok short trackes múlt hétfőn pozitív tesztet produkált, így egy héttel ezelőtt nem utazhatott a válogatottal Pekingbe.

Liu Shaoang, valamint testvére, Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry mind az öt számban (500, 1000, 1500 méter, férfi és vegyesváltó) nevezve van az olimpiára.

Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×