eur:
391.31
usd:
360.55
bux:
73262.37
2024. július 26. péntek Anikó, Anna
A Gémesi Csanád, Szilágyi Áron, Szatmári András, Decsi Tamás (j-b) összeállítású férfi kardcsapat, miután legyőzte a sorozatban négyszer világbajnok dél-koreaiakat a milánói vívó-világbajnokságon 2023. július 28-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Szatmári András és Szilágyi Áron közül csak egy juthat a legjobb nyolc közé

Ismertté vált a párizsi olimpia vívóversenyeiben az egyéni számok sorsolása, követni lehet, ki milyen ágon juthat minél messzebbre. Nem kifejezetten kedvezett a szerencse a magyaroknak.

Női párbajtőrben Muhari Eszter a legjobb tizenhat közé jutásért a kínai Tang Jun Jaóval vív. Ha túljut ellenfelén, a negyeddöntőben vagy (és valószínűleg) a 2022-ben egyéniben és csapatban is világbajnok, dél-koreai Szong Szera, vagy a lengyel – tavaly Milánóban csapatvilágbajnok) Martyna Swatowska-Wenglarczyk következik. Mindkettő balkezes.

Férfi kardban Szilágyi Áronnak, papírforma szerint, nyerni kell az első asszót a kanadai színekben induló Fares Arfa ellen. Ha ez megvan, a legjobb nyolcért Szatmári András vagy a francia Apithy Bolade következhet. Előbbi esetben biztosan lesz magyar a negyeddöntőben, ahol a csörtéjüket megnyerőre akár a dél-koreai Oh Szanguk, a 2019-es budapesti vb győztese várhat. Gémesi Csanád különösen brutális sorsolást kapott, a vb-címvédő amerikai Eli Dershwitz az első ellenfele, ha túljutna róla, a dél-koreai, csapatban kétszeres olimpiai bajnok Gu Bongil vagy a tunéziai Fares Ferjani jön.

Vasárnap kezdenek a férfi párbajtőrözők. Itt barátságosabb sorsolást kaptak a magyarok, de annyiben hasonló a helyzet a kardhoz, hogy egy-egy megnyert asszó után Koch Máté és Andrásfi Tibor egymással vívna a legjobb nyolcért. Előbbinek ehhez a kanadai Nicholas Zhangot vagy a venezuelai Gabriel Lugót, utóbbinak a szintén venezuelai Limardo Gascont kell megvernie. Siklósi Gergely cseh =Jakub Jurka) vagy egyiptomi (Mahmud Mohszen) vívó ellen mutatkozik be, utána a svájci Alexis Bayard vagy a kubai-belga Neisser Loyola jöhet, utóbbi két éve vb-bronzérmes volt egyéniben, Kairóban.

Női tőrben Pásztor Flóra első ellenfele az amerikai Jacqueline Dubrovich, akinek van már két világbajnoki érme, de csapatban. Ha sikerülne őt megverni, kínai (Csen Csiang Jüan) vagy kínai származású kanadai (Yunjia Zhang) következik.

Férfi tőrben Dósa Dániel első ellenfele az egyiptomi Abdelrahman Tolba lesz. Ha sikerülne nyerni ellene, a következő „falat” a tavalyi, milánói egyéni vb-ezüstérmes amerikai Nick Itkin lehet, legalábbis a papírforma szerint.

Női kardban három magyar indul. Márton Anna az egyetlen magyar, akinek már a 32-ért is vívni kell, a venezuelai Katherine Paredes Torres nem tűnik megoldhatatlan feladatnak. Utána jön a világranglista-negyedik spanyol Lucia Martin Portugues. Ugyanebben a körben Szűcs Luca Martina Criscióval, Pusztai Liza Michela Battistonnal vív. Ha mindenki nyer, Pusztai Liza és Márton Anna egymás ellen áll majd pástra a legjobb nyolcért, Szűcs Lucának nagy valószínűséggel a bolgár Joana Ilieva jut.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 26. 10:06
×
×
×
×