eur:
393.82
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Hamilton nyert, így átvette a vezetést

A címvédő angol Lewis Hamilton (Mercedes) nyerte a 31. Formula-1-es Magyar Nagydíjat csapattársa, a német Nico Rosberg előtt, ezzel átvette tőle a vezetést a pontversenyben.

A harmadik helyen az ausztrál Daniel Ricciardo (Red Bull), a negyediken a német Sebastian Vettel (Ferrari), az ötödiken a holland Max Verstappen (Red Bull), a hatodikon a finn Kimi Raikkönen (Ferrari), a hetediken a spanyol Fernando Alonso (McLaren-Honda), a nyolcadikon a spanyol Carlos Sainz (Torro Rooso), a kilencediken a finn Valtteri Bottas (Williams), a tizediken a német Nico Hülkenberg (Force India) ért célba.

Rosberg, Hamilton, Ricciardo, Verstappen, Vettel, Sainz volt az első hat sorrendje a Magyar Nagydíj rajtrácsán. Raikkönen a 14. helyről indulhatott.

A háromszoros világbajnok brit pilóta már a rajtot jobban kapta el, és az első kanyarnál átvette a vezetést, miközben a két Mercedest a két Red Bull szorongatta. Riccardo és Rosberg egymást előzte oda-vissza. Az első kör után Rosberg, Riccardo, Verstappen és Vettel haladt Hamilton nyomában.

Az ötödik körben Button alatt lelassult a McLaren-Honda. A brit pilóta autójában a váltóval akadtak gondok, kihívták a bokszba, kereket is cseréltek. A kommunikáció a csapattal nem volt megengedett, ezért bokszutca-áthajtásos büntetést kapott.

A 10. körben az élen 1-2 másodperccel távolsággal követték egymást a versenyzők.

Ricciardo egyre jobban lemaradt a Mercedesektől. Mögötte sincs változás, Raikkönen a 11. helyen autózott a verseny egyötödénél.

A 15. körben Vettel kezdte meg a kerékcserék sorát az élmezőnyben, éppen Raikkönen elé tért vissza. Egy körrel később érkezett Ricciardo, kettővel Hamilton és Verstappen, a holland csak Raikkönen mögé tudott visszatérni, és körökön át eredménytelenül támadta.

Rosberg is új kerekeket kapott, szűk 2 másodperccel Hamilton mögé tért vissza.

Hamilton vesztett előnyéből, a szuperlágyon kiautózott előnye lágy gumikon fogyott Rosberghez és Vettelhez képest is.

Raikkönen a 30. körben érkezett a kerékcserére, Alonso mögé, a 7. helyre tért vissza, majd egy körrel később megelőzte a kétszeres világbajnokot.

A versenytáv felére megtorpant Ricciardo felzárkózása, 5 másodpercre követte Hamiltont, háromra Rosberget. Érkezett is kerékcserére az ausztrál, aki az ötödik helyre, Verstappen mögé 7 másodperccel tért vissza. Hamilton 2,5-3 másodperces előnyt épített ki Rosberggel szemben.

Verstappen a 39. körben jött ki másodjára, és 10 másodperccel Raikkönen mögé tért vissza.

Az elmúlt két hungaroringi verseny után ezúttal nem domináltak az izgalmak, simán lement a kerékcserék második sorozata. Vettel Raikkönen mögé tért vissza, a finn kimondottan jó tempót diktált a futam közepén.

Hamilton előnye a verseny kétharmadánál 4,5 másodpercre nőtt Rosberggel szemben, akit szűk 4 másodperc lemaradással követett Ricciardo, a német azonban rákapcsolt és néhány kör alatt feljött 2 másodpercre.

A 48. körben Palmer kicsúszott, de vissza tudott térni.

Raikkönen az 50. percben újabb szuperlágy gumikat kapott, Verstappen mögé, az ötödik helyre tért vissza. Eközben Hamiltont feltartották a lekörözésekkor, így Rosberg időlegesen többször is alaposan megközelítette.

Verstappen és Raikkönen csatájánál az 57. körben a két autó összeért, a Ferrari első szárnya kissé megrongálódott.

A hajrában Hamiltont Rosberg, Ricciardót Vettel, Verstappent Raikkönen üldözte közelről, de az eredmény már nem változott. Sikerével Hamilton átvette a vezetést a pontversenyben a jövő vasárnapi Német Nagydíj előtt. A brit pilóta előnye hat egység.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2020. október 31. 15:13
2018. május 26. 16:12
×
×
×
×