eur:
393.08
usd:
367.18
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Újabb fotókkal magyarázzak a japánok vitatott gólját

Miért adták meg a japán Tanaka gólját a spanyolok ellen? Tegnap úgy tűnt, hogy a labda egyértelműen kint volt, ma már újabb elemzések láttak napvilágot, lehet, hogy mégsem.

A BBC által készített felvétel alapján úgy látszik, bírói hiba miatt estek ki a németek a labdarúgó-világbajnokságról - írtuk csütörtökön este. Péntekre azonban újabb szemszögből mutatják a japán Tanaka 51. percben esett gólját.

A vita tárgya az, hogy a beadáskor a labda teljes terjedelemben túljutott-e az alapvonalon. A legfrissebb elemzések szerint lehet, hogy nem.

A Sportstar magazin cikke szerint a labda külső pereme érinthette az alapvonalat, magyarán "a labda egy része egy vonalban volt az oldalvonallal". Ha ez így van, akkor viszont szabályos a gól.

A lap egy Twitter-bejegyzéssel is "érvel".

Mint megírtuk, Japán 2-1-re legyőzte Spanyolországot a labdarúgó-világbajnokságon és ezzel kiejtették a németeket. A vitatott gól volt az, amellyel megszerezték a vezetést az 51. percben.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×