eur:
394.25
usd:
368.91
bux:
66396.61
2024. április 25. csütörtök Márk
DOHA, QATAR - NOVEMBER 21: Cody Gakpo (C) of Netherlands celebrates after scoring their teams first goal with their teammates during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group A match between Senegal and Netherlands at Al Thumama Stadium on November 21, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by Stuart Franklin/Getty Images)
Nyitókép: Stuart Franklin/Getty Images

Hollandia hatékonyan használta ki kaput eltaláló lövéseit

Két góllal győzte le a háromszoros vb-ezüstérmes Szenegált.

A vb-házigazda Katar csoportjának első körében mindkét mérkőzés eldőlt, mindkettő 2–0-val. Ecuador és Hollandia vezeti az A csoportot.

A hollandok két hajrában szerzett góllal 2–0-ra nyertek, így már 16 összecsapás óta veretlenek, ez idő alatt 12. alkalommal hagyták el győztesen a pályát.

A hollandok

a kapus Andries Noppert személyében újoncot avattak: a Herenveen 28 éves hálóőre először léphetett pályára a nemzeti csapatban.

A szenegáliak kezdőcsapatában kilenc olyan labdarúgó kapott helyet, aki ott volt a januárban Afrika Kupa-győztes keretben. A csapat legnagyobb sztárját, a sérülés miatt hiányzó Sadio Manét Krepin Diatta pótolta. Ott ült a szenegáliak kispadján Ismail Jakobs, akivel kapcsolatban korábban "adminisztrációs problémák" vetődtek fel: a kétszeres válogatott hátvéd az U21-es korosztályban még német színekben szerepelt, de hétfőre minden akadály elhárult a pályára lépése elől.

A találkozó első félidejében mindkét együttes a támadójátékot részesítette előnyben, nagy helyzet azonban nem alakult ki egyik kapu előtt sem, mert az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, olykor a védők mentettek önfeláldozó módon, vagy éppen a befejezés nem sikerült.

A második játékrészre nem változott jelentősen a játék képe, az első veszélyes lövésre a 65. percig kellett várni: Dia rövid sarokra tartó lövését védte Noppert, majd nyolc perccel később Gana próbálkozásánál kellett bravúrt bemutatnia. Az utolsó negyedórában is a szenegáliaknál volt többet a labda, de a hollandok az afrikaiak védelmének rövidzárlatait kihasználva végül győzelemmel rajtoltak.

84. perc: De Jong bal oldalról érkező beadására Gakpo robbant be középen, Mendy rosszul jött ki, így a középpályás hatméteres fejese nyomán az üres kapuban landolt a labda (0-1).

99. perc: Egy fejjel megcsúsztatott kapuskirúgással Depay indult meg, 17 méteres lövését Mendy még hárította, de a kipattanót Klaassen ballal a rövid sarokba lőtte (0-2).

Az A csoport eredményei

Szenegál-Hollandia 0-2 (0-0)

Katar-Ecuador 0-2 (0-2)

A csoport állása

1. Hollandia 1 1 - - 2-0 3 pont

Ecuador 1 1 - - 2-0 3

3. Szenegál 1 - - 1 0-2 0

Katar 1 - - 1 0-2 0

A csoport további programja

2. forduló

november 25., péntek: Katar-Szenegál, Doha (al-Tumama Stadion) 14.00

november 25., péntek: Hollandia-Ecuador, al-Rajjan (Halifa Stadion) 17.00

3. forduló

november 29., kedd: Hollandia-Katar, al-Hor 16.00

november 29., kedd: Ecuador-Szenegál, al-Rajjan (Halifa Stadion) 16.00

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×