eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Jekatyerinburg, 2018. június 21.A francia Kylian Mbappe a Franciaország – Peru mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság C csoportjának második fordulójában Jekatyerinburgban 2018. június 21-én. (MTI/AP/Natacha Pisarenko)
Nyitókép: Vadim Ghirda

Kemény Dénes: a horvátokon csak a csoda segíthet

Újabb horvát csodára lenne szükség, különben a franciák a döntő esélyesei - mondta Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, az InfoRádió vb-szakértője a labdarúgó-világbajnokság hétvégi helyosztói előtt.

A világbajnokságból már csak két mérkőzés, a bronzmeccs és a döntő van hátra, és Kemény Dénes úgy látja, nemcsak az aranycsata lesz izgalmas, mert hiába két csalódott, az elődöntőben vesztes válogatott játszik szombaton, a belgák és az angolok is találnak majd motivációt.

"Bekerültek a legjobb négy közé, egy győzelemmel érmet lehet hazavinni, ami óriási eredmény. Nem szabad lebecsülni a bronzérmet" - mondta az InfoRádió vb-szakértője, és úgy véli, összeszedi magát a két vesztes csapat, és minden el fog követni, hogy megszerezze a bronzot.

A háromszoros olimpiai bajnok edző szerint ilyenkor már nem a szövetségi kapitányon múlik a siker, csak a futballistákon.

"Minden játékosban megvan a tűz.

Van, akiben azért, mert törleszteni valója van a társak felé, gondolok itt azokra a kiemelkedő tudású játékosokra, akik az elődöntőben halványabban játszottak, és van, aki eddig még nem túl sokat mutatott, de most még van egy esélye" - mondta Kemény Dénes, aki nem tudta megtippelni, melyik válogatott nyeri a bronzmérkőzést, szerinte tudásban a belga csapat jobb, az angolok viszont nagyon közel voltak a döntőhöz.

"A döntő egyértelműbb, a francia csapat az esélyes, de nyilván lehet egy újabb horvát csoda.

A francia azonban jobban összerakott csapat, többfajta játékra alkalmas játékosokból, a kiegészítő emberek is kiemelkedő tudású futballisták" - mondta a vízilabda-szövetség elnöke. Szerinte nem lesz hátrány, hogy az angol, illetve a horvát csapat a helyosztók előtt egy nappal kevesebbet pihenhetett, mert a horvátokat vitte eddig is a szívük, az angoloknak pedig tradicionálisan kiváló az állóképességük.

"Lényegesebb, hogy ki harap jobban, kiben maradt több tűz, mint most patikamérlegen nézni, hogy ki mennyit pihent" - vélekedett Kemény Dénes. A horvátok menetelése csak részben meglepő, hiszen számos csapatsportágban ott vannak a legjobbak között. A szakértő szerint általában a délszlávokra jellemző az egymásra épülő sportmentalitás, "vállt vállnak vetve erősek".

"Nagyon szimpatikus, amikor valaki csapatban tud sikereket elérni, legyen az üzleti élet, vagy sport. Ezért

le a kalappal a horvátok előtt, mert talán a jégkorongot leszámítva nincs olyan csapatsportág, amelyben nem kiemelkedőek.

Jól képzett és jól összerázott csapataik vannak" - mondta Kemény Dénes.

A vb-szakértő felhívta a döntő előtt a figyelmet a franciák csatárára, Kylian Mbappére.

"A világbajnokságon a francia csapat egyik húzóembere, ő már nem a jövő reménysége, ő már a valóság, annak ellenére, hogy még csak 19 éves. Mi lesz még belőle... Rendkívüli adottságai vannak, és nagyon alázatos.

Benne van egy fontos, akár a győztes gól a döntőben"

- mondta Kemény Dénes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×