eur:
393.85
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Moszkva, 2018. július 11.Az angol Harry Kane az oroszországi labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében játszott Horvátország - Anglia mérkőzésen a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2018. július 11-én. Horvátország hosszabbítás után 2-1-re győzött. (MTI/AP/Alastair Grant)
Nyitókép: MTI/AP/Alastair Grant)

Kane: fáj a vereség

Gareth Southgate szövetségi kapitány annak ellenére büszkeséggel beszélt az angol válogatottról, hogy az egygólos előnye után végül hosszabbításban 2-1-re alulmaradt a horvát csapattal szemben az oroszországi labdarúgó-világbajnokság szerdai elődöntőjében.

"Nagyon jól játszottunk az első félidőben, sokat birtokoltuk a labdát, ott kellett volna megszerezni a második gólt" - kereste a vereség okát a 47 éves szakvezető, aki szerint most mindannyiuknak nagyon fáj ez a kudarc.

"Időbe fog telni, amíg erre pozitívumként tudunk majd gondolni. Rég jutottunk ilyen messzire és ha már itt voltunk, akkor meg akartuk ragadni az esélyt.

Kiváltképpen azután, ahogy az első játékrészben futballoztunk" - fejtette ki.

A tréner szerint sok esetben egy csapat először elbukik elődöntőben vagy döntőben, és utána válik győztessé.

"A meccs nagyszerű lehetőség volt, és nem lehet garantálni, hogy lesz még hasonló esélyünk. Ezzel együtt az a csapat akarunk lenni, amely a következő tornákon is eljut az elődöntőig vagy a fináléig. Bebizonyottuk magunknak és az országnak, hogy ez lehetséges" - emelte ki.

Southgate nem mulasztotta el méltatni a győztes riválist sem. Szerinte a horvát együttes nagyon tehetséges és tapasztalt játékosokból áll. Ezzel tudott a ráadásban Anglia fölé kerekedni, mert futballistái rutinosabbak és több nagy csatát megvívtak már, mint a fiatal angol gárda tagjai, így hiába próbált cserékkel frissíteni.

Kifejtette,

a horvátok igazi harcosok voltak, ahogy az egész vb-n.

A szombati, szentpétervári bronzmérkőzésről elmondta: "Természetesen nyerni akarunk, de nagyon nehéz lesz a következő 48 óra, hogy mentálisan és fizikálisan felkészítsük a csapatot".

Hozzátette, csapata kiváló támadó futballt mutatott ezen a vb-n, amit szerinte az is bizonyít, hogy 12 góljával minden idők legeredményesebb angol válogatottja lett a vb-ken.

"Nagyszerű sorozatot produkáltunk, de most fáj a vereség. Azt hittük, eleget tettünk a döntőért, de végül nem így történt. A nagy meccseket apróságok döntenek el, és ezúttal egy labda az ellenfélnek pattant jól" - mondta Harry Kane csapatkapitány a horvátok gyúztes góljára utalva.

Az 1966-ban világbajnok Anglia, amely az 1990-es negyedik helye óta először játszott elődöntőt, szombaton Belgiummal találkozik a bronzéremért Szentpéterváron.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×