eur:
393.92
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Moszkva, 2018. július 11.A horvát Mario Mandzukic (k) csapattársaival ünnepel, miután gólt lőtt az oroszországi labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében játszott Horvátország - Anglia mérkőzést követő hosszabbításban a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2018. július 11-én. Horvátország hosszabbítás után 2-1-re győzött.(MTI/EPA/Peter Powell)
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Egyik horvát játékos sem akarta, hogy lecseréljék

Zlatko Dalic szövetségi kapitány azzal jellemezte a horvát labdarúgó-válogatott karakterét és mentalitását, hogy bár harmadik hosszabbításos mérkőzését játszotta az oroszországi világbajnokságon, egyik játékosa sem akarta, hogy lecserélje az angolok ellen 2-1-re megnyert szerdai elődöntőben.

"Mindenki azt mondta, készen áll a folytatásra és bírja még. Pedig néhányan kisebb sérüléssel játszottak. Ez mutatja, milyen karakterek vannak a csapatban, milyen tartása és mentális ereje van ennek az együttesnek" - indokolta az 51 éves tréner, miért várt a hosszabbítás ötödik percéig az első cserével.

Hozzátette: a játékosok önbizalmat szereztek az előző mérkőzéseken, és érezték, hogy hihetetlenül erősek mentálisan.

"Sorozatban harmadszor kerültünk egygólos hátrányba, mégis mindhárom találkozót megnyertük. Nagyon büszke vagyok a csapatra" - mondta.

Dalic kifejtette, nyilvánvalóan hátrányt jelent számukra az egy nappal kevesebb pihenő, és hogy az egyenes kieséses szakaszban mindhárom összecsapásukon plusz harminc percet kellett futballozniuk, de hozzátette, befejezhették volna hamarabb a meccseket, s akkor nem kellett volna plusz egytalálkozónyi időt a pályán tölteniük.

Aláhúzta, éppen ezért ez nem lehet kifogás a franciák elleni döntőben, és ott vasárnap úgy kell majd játszaniuk, mintha az lenne az első meccsük a tornán.

"Történelmet írtunk. Lehet nincs olyan stadionunk, amelyben az ősszel rajtoló Nemzetek Ligájában fogadhatjuk az ellenfeleket, de van szívünk és büszkeségünk"

- válaszolt arra a kérdésre a szakember, hogy mit jelent egy olyan kis ország, mint a négymillió lakosú Horvátország számára a fináléba jutás. "Hatalmas erőt adnak szurkolóink, de az egész régió nekünk drukkol, ez is jól esik" - mondta.

A szerdai elődöntőre visszatérve úgy vélte, azért sikerült Anglia fölé kerekedniük, mert a játék minden szegmensében jobbak voltak. Véleménye szerint a horvát csapatnak ez volt a legjobb meccse a vb-n, még annál is jobb, mint amikor a csoportkörben 3-0-ra verte Argentínát. Megjegyezte, azt kérte tanítványaitól a hosszabbítás előtt, hogy nyugodtan passzoljanak, ne veszítsék el a fejüket, élvezzék a játékot, hogy elődöntőben futballoznak.

"Nincs gyenge pontja a franciáknak, de csak csütörtökön kezdünk róluk beszélni.

Ma döntőbe jutottunk, megünnepeljük, pihenünk és csak utána jöhetnek a franciák. Készen fogunk állni" - jelentette ki Dalic, aki felidézte, hogy a horvát futball ezt megelőző legnagyobb sikerét 1998-ban a franciaországi vb-n érte el.

Elmondta: "Az első három meccset a helyszínen néztem, utána aktív játékosként már otthon kellett készülnöm. Az elődöntőben Lilian Thuram két góljával kikaptunk a franciáktól 2-1-re, ezt azóta se felejtette el senki. De nem a revánsra koncentrálunk, hanem arra, hogy a lehető legjobban felkészüljünk".

Az egy-egy góljával és gólpasszával az elődöntő legjobbjának választott Ivan Perisic szerint nagyon nehéz meccs volt. Azt ecsetelte, hogy mindannyian tudták, mekkora a tét és mit jelentene ez a siker egy olyan kis országnak, mint az övék.

"Lassan kezdtünk, de megmutattuk, hogy van tartása a csapatnak. Megint hátrányból jöttünk vissza. Fontos volt a gólom, mert jó pillanatban szereztük, amikor elkezdtünk dominálni" - értékelt az Internazionale középpályása, aki hozzátette, nem az a fontos, hogy ki talál be, hanem hogy Horvátország nyerjen.

.. #Manu ?? #Leo ?? #David ..

Ivan Perišić (@ivanperisic444) által megosztott bejegyzés,

A 21. világbajnokság döntőjét vasárnap - magyar idő szerint - 17 órától a moszkvai Luzsnyiki Stadionban játssza a horvát és a francia válogatott.

Címlapról ajánljuk
Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×