eur:
392.59
usd:
354.6
bux:
72753.19
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka
Majoross Gergely, a férfi jégkorong-válogatott újonnan megválasztott szövetségi kapitánya a Magyar Sport Házában tartott sajtótájékoztatón 2024. május 14-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Majoross Gergely: sokkal jobb csapat vagyunk, mint kilenc nappal ezelőtt

A vasárnap zárult pozsonyi olimpiai selejtezőn negyedik magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya szerint most csapata jobb, mint kilenc nappal ezelőtt.

Az együttes az ukránok elleni egyetlen felkészülési mérkőzést 6-3-ra elveszítette Káposztásmegyeren, majd a szlovák fővárosban az esélyesebb kazahoktól 5-2-re, a házigazda, olimpiai bronzérmes szlovákoktól 7-3-ra, a vb-tizedik osztrákoktól - háromgólos vezetés után - szétlövésben 4-3-ra kapott ki.

"A legfontosabb, hogy a játékosok sok tapasztalattal gazdagodtak. Mi sokkal jobb csapat vagyunk, mint kilenc nappal ezelőtt. Ha ez a torna nem lett volna, akkor valószínűleg nem is találkozunk" - mondta Majoross a magyar szövetség honlapján.

A válogatott februárban a budapesti előselejtezőből nem jutott tovább, mert kikapott a japánoktól, ám a nemzetközi szövetség kizárta a fehéroroszokat, és ezért adódott egy újabb lehetőség az olimpiai kijutásra.

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy itt lehettünk, és azt hiszem, hírét vittük a magyar jégkorongnak. Büszkék lehetünk arra, hogy pozitívan nyilatkoznak rólunk. A fejlődésünket nagyon jól szolgálta a torna, ilyen értelemben elégedettek vagyunk. Amit beletettünk a mérkőzésekbe, jöhetett volna ki jobb eredmény is, emiatt érzünk egy kis hiányosságot" - tette hozzá a szövetségi kapitány.

Címlapról ajánljuk
Történelmi tartományi választások: újrarajzolhatják Németország politikai térképét

Történelmi tartományi választások: újrarajzolhatják Németország politikai térképét

Általános az a vélekedés, hogy Németország, sőt Európa jövőjét jelentős mértékben befolyásolhatják a vasárnapi keletnémet tartományi parlamenti választások eredményei. Nehéz kormányalakítás várható, az AfD türingiai győzelme ellenére is politikai karanténban maradhat, és az új baloldali párt, a Sahra Wagenknecht Szövetség lehet a "királycsináló".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×