eur:
395.5
usd:
369.75
bux:
71774.55
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Schäfer András, Lang Ádám, Szappanos Péter, Varga Barnabás és Szoboszlai Dominik (b-j) az Írország - Magyarország barátságos labdarúgó mérkőzés előtt a dublini Aviva Stadionban 2024. június 4-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Újonc szövetségi kapitánnyal érkeznek az izraeliek

A magyar válogatott szombat késő délután, 18 órakor az izraeli válogatottat fogadja, utolsó felkészülési mérkőzésén. A jövő hét elején már indul a csapat Németországba.

A kerettel kapcsolatos legfontosabb hír, hogy miután senki sem sérült meg az elmúlt napokban, Marco Rossi az eredetileg kijelölt 26-os keretet viszi az Eb-re. Ha netán valaki megsérülne a szombati mérkőzésen, vagy a torna rajtjáig az edzéseken, orvosi igazolással (értsd: az UEFA orvosa által is megerősítve) mód van a cserére.

Az izraeliek nem jutott ki az Európa-bajnokságra, egyébként sem futballtörténetük legszebb időszakát élik, viszont a Nemzetek Ligájában jól szerepeltek, így ott az ősztől, a magyarokhoz hasonlóan, a legmagasabb osztályban, az A-divízióban játszhatnak majd, egyébként az olaszok, a belgák és a franciák társaságában.

Kérdéses, hol fogadják majd ezeket a csapatokat, az ellenben tény, hogy a legutóbbi három „hazai” mérkőzésüket, az októberben kirobbant, véres palesztin–izraeli konfliktus miatt Magyarországon játszották. Miután korábban a fehéroroszok elleni selejtezőjüket is itt rendezték, az elmúlt 365 napot tekintve ötödször lépnek pályára Magyarországon.

Nem a legerősebb keretükkel jöttek, a hírek szerint sem az elmúlt időszak leggólerősebb izraeli válogatott játékosa, Eran Zahavi, sem a Ferencváros középpályása, Mohammad Abu Fani se kapott meghívást.

Érdekes még, hogy új szövetségi kapitány áll a válogatott élén, májusban Ran Ben Shimon váltotta Alon Hazant.

A magyar válogatott története során hetedszer játszik A-válogatott mérkőzést Debrecenben. A mérleg, egyetlen magyarázhatatlan kudarcon, a 2002-es, a fehéroroszok elleni 2-5-ön kívül, kedvező, 3 győzelem, két döntetlen. Legutóbb 2015 tavaszán, a litvánok ellen játszott a nagyerdőben az A-válogatott, egy félidő alatt négy gólt lőtt a litvánoknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Jönnek az első fontos inflációs adatok Európából

Jönnek az első fontos inflációs adatok Európából

Spanyolország európai uniós harmonizált inflációs rátája 3,5%-ra csökkent a június végéig tartó 12 hónapban a májusi 3,8%-ról - derült ki a Nemzeti Statisztikai Intézet (INE) pénteken közzétett előzetes adataiból. Az infláció mérséklődése elsősorban az üzemanyagárak csökkenésének és az élelmiszerárak lassabb emelkedésének köszönhető. A francia inflációt is közölték, az megfelelt a várakozásoknak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×