eur:
392.03
usd:
359.59
bux:
72253.66
2024. július 12. péntek Dalma, Izabella
Schäfer András, Lang Ádám, Szappanos Péter, Varga Barnabás és Szoboszlai Dominik (b-j) az Írország - Magyarország barátságos labdarúgó mérkőzés előtt a dublini Aviva Stadionban 2024. június 4-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Újonc szövetségi kapitánnyal érkeznek az izraeliek

A magyar válogatott szombat késő délután, 18 órakor az izraeli válogatottat fogadja, utolsó felkészülési mérkőzésén. A jövő hét elején már indul a csapat Németországba.

A kerettel kapcsolatos legfontosabb hír, hogy miután senki sem sérült meg az elmúlt napokban, Marco Rossi az eredetileg kijelölt 26-os keretet viszi az Eb-re. Ha netán valaki megsérülne a szombati mérkőzésen, vagy a torna rajtjáig az edzéseken, orvosi igazolással (értsd: az UEFA orvosa által is megerősítve) mód van a cserére.

Az izraeliek nem jutott ki az Európa-bajnokságra, egyébként sem futballtörténetük legszebb időszakát élik, viszont a Nemzetek Ligájában jól szerepeltek, így ott az ősztől, a magyarokhoz hasonlóan, a legmagasabb osztályban, az A-divízióban játszhatnak majd, egyébként az olaszok, a belgák és a franciák társaságában.

Kérdéses, hol fogadják majd ezeket a csapatokat, az ellenben tény, hogy a legutóbbi három „hazai” mérkőzésüket, az októberben kirobbant, véres palesztin–izraeli konfliktus miatt Magyarországon játszották. Miután korábban a fehéroroszok elleni selejtezőjüket is itt rendezték, az elmúlt 365 napot tekintve ötödször lépnek pályára Magyarországon.

Nem a legerősebb keretükkel jöttek, a hírek szerint sem az elmúlt időszak leggólerősebb izraeli válogatott játékosa, Eran Zahavi, sem a Ferencváros középpályása, Mohammad Abu Fani se kapott meghívást.

Érdekes még, hogy új szövetségi kapitány áll a válogatott élén, májusban Ran Ben Shimon váltotta Alon Hazant.

A magyar válogatott története során hetedszer játszik A-válogatott mérkőzést Debrecenben. A mérleg, egyetlen magyarázhatatlan kudarcon, a 2002-es, a fehéroroszok elleni 2-5-ön kívül, kedvező, 3 győzelem, két döntetlen. Legutóbb 2015 tavaszán, a litvánok ellen játszott a nagyerdőben az A-válogatott, egy félidő alatt négy gólt lőtt a litvánoknak.

Címlapról ajánljuk

Extrém hőség - életbevágó tanácsai vannak Győrfi Pálnak, egy tévhitet is eloszlat

Ebben az extrém melegben a mentők jóval több hívást kapnak a szokásosnál - mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál ismertette, mik a hőség miatti rosszullét jelei, mit tehetünk magunk vagy mások megsegítésére, mikor hívjunk mindenképpen mentőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×