eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Szilágyi Dorottya a női vízilabdatorna negyeddöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzés végén a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 24-én. A magyar válogatott 12-9-re kikapott az Európa-bajnok spanyol csapattól.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

„Nem kérdés”, miért megy a női vízilabda-válogatott az olimpiára

Szilágyi Dorottya szerint a magyar női vízilabda-válogatott az aranyéremért utazik a párizsi olimpiára.

„Azért megyünk az olimpiára, hogy aranyéremmel jöjjünk haza! Ez nem kérdés! Mindenkinek ez van a fejében. Ha az olimpiára gondolok, csak az a cél, hogy fényesebb érmet szeretnék szerezni, mint az előző olimpián” – nyilatkozott a világbajnoki ezüst-, a tokiói játékokon bronzérmes pólós az MTI-nek a MOB szerdai sajtóeseményén.

Hozzátette, úgy látja, most a csapat elég érett ahhoz, hogy ezt meg is tudja valósítani.

„Az előző olimpián a bronzérem az aranyat jelentette nekünk, idén viszont csak az aranyérem jelentené az aranyat”

– hangsúlyozta.

Szilágyi Dorottya szerint a legfontosabb az, hogy a csapatnak a szíve jó helyen legyen. „Leginkább a védekezés az, ami megmutatja egy csapat erejét. Mi ebben hiszünk, hogy ez visz majd minket előre, ha a védekezés összeáll, akkor bármire képesek vagyunk” – fogalmazott az egriek 27 éves játékosa.

Elmondta, a bajnokság után két hét pihenőt kaptak, ami nagyon sok, nem is tudom, mikor volt utoljára erre példa, hogy két hétig edzés nélkül voltunk. „Hosszú lesz a felkészülés, jövő hét hétfőn kezdjük a kerettel a munkát, itt Budapesten először, majd megyünk Görögországba és Amerikába, és itthon majd a kanadaiakkal fogunk játszani” – emelte ki.

Az ellenfelekről úgy vélekedett, két egyformán erős csoport van, egyiket sem tudnám kiválasztani, hogy melyik jobb nekünk. „Mindegyik csapatot megvertük már, soktól ki is kaptunk. Ismerjük a többi válogatottat, fel leszünk készülve ellenük” – jelentette ki Szilágyi Dorottya.

Mihók Attila és Cseh Sándor együttese az Európa-bajnok Hollandia ellen kezd Párizsban, majd Kanada, Kína és Ausztrália következik a csoportmeccsek során.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×