eur:
385.71
usd:
355.29
bux:
68961.56
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke megnyitja az igazgatótanács ülését a szervezet lausanne-i székházában 2022. szeptember 8-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron

Magyarország 2036-os olimpiai pályázatával is számolnak a nemzetközi térben

Thomas Bach szerint újra fellángolt az érdeklődés az olimpia rendezése iránt, s a 2036-os nyári játékokra „legalább tíz jelentkező van”.

„Soha nem voltunk ilyen kedvező helyzetben. Soha nem tapasztaltunk ilyen nagy érdeklődést az olimpiai játékok rendezése iránt” – idézte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének szavait az olimpiai ügyekben járatos insidethegames.biz portál.

A német sportvezető városnevekkel nem szolgált, azt viszont kijelentette: az éghajlatváltozás arra kényszerítheti a NOB-ot, hogy a játékok időpontját nyárról az év későbbi szakaszára módosítsa.

Az insidethegames ugyanakkor kitért rá, hogy Szaúd-Arábia és Katar egyaránt szívesen rendezné meg a 2036-os olimpiát, Indonézia és India is potenciális házigazda. Az eddigi szándéknyilatkozatok alapján a Koreai Köztársaság, Egyiptom, Lengyelország és Németország pályázata szintén várható. Az érdeklődőkhöz Törökország, Magyarország, valamint a közel-keleti régió országai közül néhány csatlakozhat még.

„Most tizenkét évre vagyunk ezektől a játékoktól, így még túl korai lenne a konkrét jelöltekről nyilatkozni” – jelentette ki Bach, aki az olimpia rendezése iránti érdeklődés újjáéledését a hivatali ideje alatt végrehajtott reformoknak tulajdonította.

Az idei, párizsi után a 2028-as nyári olimpiának Los Angeles ad otthont, a 2032-est pedig az ausztráliai Brisbane-nek ítélte oda a NOB.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×