eur:
390.7
usd:
364.13
bux:
68189.36
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
MANCHESTER, ENGLAND - APRIL 17: Rodrygo of Real Madrid scores his teams first goal during the UEFA Champions League quarter-final second leg match between Manchester City and Real Madrid CF at Etihad Stadium on April 17, 2024 in Manchester, England.(Photo by Marc Atkins/Getty Images)
Nyitókép: Marc Atkins/Getty Images

A Real Madrid tizenegyesekkel kiejtette a Manchester Cityt és a Bayern vár rá

A Bayern München és a Real Madrid jutott a labdarúgó BL elődöntőjébe. A németek 1-0-ra verték az Arsenalt. A spanyolok 120 perces csatában 1-1-re végeztek a mérkőzés nagy részében nyomasztó fölényben játszó Manchester City ellen, majd megnyerték a szétlövést.

(A mérkőzést élőben tudósítottuk, ezt a cikk második felében visszaolvashatják.)

A meccs elején még vendégként is az Arsenal bizonyult veszélyesebbnek, de a szünetig nem tudta feltörni a bajorok védelmét. A Bayern, melynek Lőw Zsolt a másodedzője, remekül kezdte a második félidőt, Leon Goretzka a keresztlécre fejelt. Bár az Ágyúsok fokozatosan visszavették a játék irányítását, egy gyors ellenakció végén mégis a Bayern szerzett vezetést Joshua Kimmich hatméteres fejesével. A bajorok a hátralévő időben szervezett védekezéssel őrizték meg minimális előnyüket a lefújásig úgy, hogy az Arsenalnak igazán nagy ziccere nem volt az egyenlítéshez.

A német sztárcsapat sorozatban három negyeddöntős BL-kudarc után jutott elődöntőbe, ahol ezt megelőzően 2018-ban járt legutóbb.

A manchesteriek hamar hátrányba kerültek a Real Madriddal szemben, Rodrygo találata után hiába futballoztak fölényben, elpuskázták a helyzeteiket. A hazaiak Erling Haaland fejesénél jártak a legközelebb az egyenlítéshez, de a labda a keresztlécre pattant. Térfélcserét követően sem változott a játék képe: támadtak az angolok, teljesen beszorították az ellenfelüket, de nem találták a spanyolok szervezett védekezésének az ellenszerét, így helyzetek nélkül teltek a percek. A nagy nyomást végül nem bírta ki a királyi gárda, ugyanis Kevin De Bruyne negyedórával a vége előtt egyenlített közelről. A hátralévő időben is csak a szigetországiaknak volt lehetőségük a meccs és egyben a párharc eldöntésére, azonban nem sikerült újra bevenniük az ukrán Andrij Lunyin kapuját.

A ráadásban már kevesebb kockázatot vállalt a Manchester City, s bár így is jóval többet birtokolta a labdát, már nem volt annyira nyomasztó a fölénye, sőt, elvétve kiszabadult a szorításból a Real. Mivel a hosszabbítás sem döntött, így az idegek harca következett, amelyben elsőként a Real rangidőse, Luka Modric hibázott. Ezt követően viszont Lunyin kivédte Bernardo Silva és Mateo Kovacic próbálkozását is. Az utolsó körben a manchesteri kapus, Ederson nem hibázott, de nem tudta hárítani Antonio Rüdiger lövését, így a Real örülhetett a továbbjutásnak.

A két együttes az előző két kiírásban is összetalálkozott egymással a kieséses szakaszban: két éve a Real, tavaly a Manchester City jutott tovább, majd mindkettő a végső diadalig menetelt.

A királyi gárda a Bayern Münchennel csap össze a legrangosabb európai kupasorozat elődöntőjében. A másik ágon a Paris Saint-Germain és a Borussia Dortmund küzd meg fináléért.

Az élő tudósítás

MANCHESTER CITY–REAL MADRID 0-0. Manchester City: Ederson - Walker, Akanji, Ruben Dias, Gvardiol - Rodri, Bernardo Silva, Foden, De Bruyne, Grealish - Haaland. Real Madrid: Lunyin – Carvajal, Nacho, Rüdiger, F. Mendy - Kroos, Camavinga, Fede Valverde, Bellingham, Rodrygo - Vinicius Junior.

BAYERN MÜNCHEN–ARSENAL 0-0. Bayern München: Neuer - Kimmich, De Ligt, Dier, Mazraoui - Laimer, Goretzka, L. Sané, Musiala, Guerreiro - Kane. Arsenal: Raya - White, Saliba, Gabriel, Tomijaszu - Jorginho, Ödegaard, Rice - Saka, Havertz, Gabriel Martinelli.

MANCHESTER CITY–REAL MADRID 0-0. Kevin de Bruyne erősen belőtte a labdát oldalról, Lunyin védett.

MANCHESTER CITY–REAL MADRID 0-0. Camavinga lőtt, de nem volt olyan szerencséje, mint a Bernabéuban, Éderson védett.

MANCHESTER CITY–REAL MADRID 0-1. Nagyszerű Real Madrid-támadás után Rodrygo első lövését Éderson még ki tudta ütni, de a csatár hat méterről a kapuba lőtte a kipattanót.

MANCHESTER CITY–REAL MADRID 0-1. Erling Haaland a lécre fejelte a labdát, a lepattanó meglepte Bernardo Silvát, a kapu mellé küldte a labdát.

BAYERN MÜNCHEN–ARSENAL 0-0. Mndkét csapat nagyon ügyel a biztonságra, semmi kockázatot nem vállal.

MANCHESTER CITY–REAL MADRID 0-1. Kevin de Bruyne 18 méteres lövését Lunyin repülve védte.

BAYERN MÜNCHEN–ARSENAL 0-0. Mindkét oldalon akadt egy-egy próbálkozás, helyzet, s főleg gól nélkül.

MANCHESTER CITY–REAL MADRID 0-1. Megkezdődött a második félidő. Grealish lövését védte Lunyin.

BAYERN MÜNCHEN–ARSENAL 0-0. Megkezdődött a második félidő.

MANCHESTER CITY–REAL MADRID 0-1. Nyom, nagy labdabirtoklási fölényben van a City, de Lunyinnal az élen a Madrid állja a sarat.

BAYERN MÜNCHEN–ARSENAL 0-0. Kicsit mintha erősödött volna az iram, gól nincs.

BAYERN MÜNCHEN–ARSENAL 1-0. Guerreiro labdáját a berobbanó Joshua Kimmich körülbelül nyolc méterről, erővel a kapuba fejelte. Továbbjutásra állnak a bajorok.

MUNICH, GERMANY - APRIL 17: Joshua Kimmich of Bayern Muenchen celebrates as he scores the goal 1:0 during the UEFA Champions League quarter-final second leg match between FC Bayern MĂźnchen and Arsenal FC at Allianz Arena on April 17, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Stefan Matzke - sampics/Getty Images) (Photo by Stefan Matzke - sampics/Getty Images)
Joshua Kimmichet ünneplik a Bayern játékosai (Fotó: Stefan Matzke - sampics/Getty Images)

MANCHESTER CITY–REAL MADRID 1-1. A sokadik körbeadogatás után Rüdigerről De Bruyne elé került a labda, aki a léc alá lőtt. Hosszabbításra állnak.

MANCHESTER CITY–REAL MADRID 1-1. De Bruyne 10 méterről az égbe lőtt.

MANCHESTER CITY–REAL MADRID 1-1. Letelt a rendes játékidő. Összesítésben 4-4, következik 2x15 perc hosszabbítás.

BAYERN MÜNCHEN–ARSENAL 1-0. Vége a mérkőzésnek, 3-2-vel elődöntőbe jutott a Bayern München.

MANCHESTER CITY–REAL MADRID 1-1. Erling Haaland helyére Julian Álvarez állt be.

MANCHESTER CITY–REAL MADRID 1-1. Letelt az első tizenöt perc, a játék képe nem változott, de nem tudott a City újabb gólt szerezni. Sőt, a legnagyobb helyzet a madridi Antonio Rüdiger előtt adódott, de öt méterről a kapu fölé lőtt.

MANCHESTER CITY–REAL MADRID 1-1. A második 15 perc is elment, szétlövés dönt.

MANCHESTER CITY–REAL MADRID 1-1. A tizenegyesek. Álvarez (gól), Modric (kihagyta), Bernardo Silva (kihagyta), Bellingham (gól), Kovacic (kihagyta), Lucas Vazquez (gól), Foden (gól), Nacho (gól), Éderson (gól), Rüdiger (gól). A Real Madrid 4-3-s tizenegyes-eredménnyel továbbjutott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×