eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az új csodagyerek a Wembley után a Bernabéuban is lőtt gólt

Új csodagyereket ünnepel a futballvilág. A 17 éves és 251 napos Endrick szombaton az angolok ellen a Wembley-ben, kedden a spanyolok ellen a Bernabéuban szerzett gólt a brazil válogatott mezében.

Korábban sem klub-, sem válogatott mérkőzésen nem szerzett ilyen fiatalon gólt senki a Wembley-ben. A brazil válogatott mezében 1993, Ronaldo, a későbbi Fenomén berobbanása nem szerzett ilyen fiatalon gólt.

Endrick (ez az első neve, a brazilok többségéhez hasonlóan azt használja futballistaként), azaz Endrick Felipe Moreira de Sousa 2006. július 21-én született a fővároshoz, Brasiliához közeli Taguatingában.

Apja, Douglas de Sousa Silva Ramos profi futballista volt, hat évvel ezelőtt elhagyta a családját. Az édesanya akkoriban munkanélküli és hajléktalan volt, ezért Endrick és testvérei egy São Paulo-i árvaházban laktak, amíg apja hat hónap után vissza nem tért hozzájuk. Utána valamelyest jobbra fordult a család élete és anyagi helyzete, mindkét szülő egy kávézóban dolgozott, majd apja bekerült a Palmeirashoz – portásként.

Endrick négy évesen kezdett futballozni, apja a YouTube-ra tett fel anyagokat róla, hogy felhívja fiára a nagy klubok figyelmét. Endrick azért (is) profi futballista akart lenni, hogy segítsen a családjának. A kedvence a Fenomén volt és a Real Madrid.

A ballábas csatár 2022-ben, 16 évesen mutatkozott be a brazil élvonalban, a Palmeirasban. Eddig 38 mérkőzésen 14 gólt szerzett az ottani Serie A-ban. Amint betölti a 18. születésnapját, csatlakozik a Real Madridhoz, amely 2022 decemberében leszerződtette már, Vételára, ha sikeres lesz, a 60 millió eurót is elérheti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×