eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
OTTAWA, CANADA - JANUARY 02:  Fanni GarĂĄt-Gasparics #94 of Ottawa skates the puck during warmups prior to the PWHL game against Montreal at The Arena at TD Place on January 2, 2024 in Ottawa, Ontario, Canada.  Montreal defeated Ottawa 3-2 in overtime.  (Photo by Minas Panagiotakis/Getty Images)
Nyitókép: Minas Panagiotakis/Getty Images

Súlyos sérülést szenvedett a magyar sztársportoló

Térdműtét és hosszú kihagyás vár Garát-Gasparics Fannira, a jelenlegi legjobb magyar női jégkorongozóra, aki így kihagyja az egy hónap múlva esedékes divízió I/A-világbajnokságot is.

Az észak-amerikai női profiligában (PWHL) szereplő Ottawa csatára a közösségi oldalán tette közzé, hogy a múlt héten olyan szerencsétlenül esett meccs közben, hogy meg kell operálni a térdét, így számára véget ért az idény, és ez 22 éves pályafutása legsúlyosabb sérülése, eddig nem kellett fájó szívvel mérkőzéseket néznie a lelátóról.

A 29 esztendős Garát-Gasparics – aki február 28-án a New York elleni 4-2-es siker alkalmával szerezte meg a PWHL történetének első magyar gólját, illetve pontját – úgy fogalmazott: aki ismeri, tudja, hogy sok mindent eltervez az életében, de ez a sérülés nem volt benne.

„Sírtam? Igen. Vannak még nehéz napjaim és nehéz pillanataim? Igen. Ez normális? Azt hiszem.”

– írta. Hozzátette: az élet a legnagyobb tanítómester, és talán ez a sérülés egy újabb kihívást jelent számára. Csak rajta múlik, hogy ezt mire használja, és úgy döntött, minden nap szeretne valamit tanulni, hogy jobbá váljon.

„Remélem, tapasztalataim megosztásával erőt és inspirációt adhatok néhányotoknak. Mert az egyetlen dolog, amiben a legjobban hiszek, egyáltalán nem változott: a kemény munka mindig kifizetődik! Még nem végeztem! Visszajövök, erősebben, mint valaha!” – olvasható Facebook-bejegyzésében.

A hatcsapatos ligában az Ottawa az ötödik, és egyetlen pont választja el az elődöntőt érő negyedik helyezéstől. Garát-Gasparics 15 mérkőzésen egy gólt szerzett a világ legerősebb női bajnokságában.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×