eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
back of a security guard isolated on white
Nyitókép: lsantilli/Getty Images

Súlyos sérültek a győri futballstadionban – már a rendőrség is nyomoz

Összecsaptak a hazai szurkolók és a biztonsági emberek a másodosztályú Győr–Honvéd labdarúgó-mérkőzésen.

A labdarúgó NB II-ben játszott Győr–Budapest Honvéd mérkőzést a vendége 1-0-ra megnyerték, de az igazi összecsapás a hazai szurkolók és a klub saját biztonsági szolgálata között zajlott – írja a kisalfold.hu.

A megyei portál információja szerint a győri szurkolók egy csoportja került összetűzésbe a kiemelt kockázatú mérkőzés biztosítását végző, emiatt megerősített szolgálat munkatársaival a második félidő hajrájában.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a hatóságot 2024. március 11-én 21 óra 40 perc körül értesítették arról, hogy a mérkőzés egyik rendezőjét egy szurkoló bántalmazta. A sérült személyt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. „Az OMSZ mentőegysége egy férfit szállított a helyszínről súlyos sérülés miatt stabil állapotban kórházba” – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője.

A megyei kórház arról tájékoztatott, hogy oda két sérültet szállítottak be a mentőegység munkatársai, állapotukról azonban nem adhattak bővebb felvilágosítást a személyiségi és betegjogokra való tekintettel.

Az NB1.hu úgy tudja, hogy a biztonsági személyzet rárontott a hazai szurkolók szektorára, ahol viperákat is használtak a verekedők. Több szemtanú is azt állítja, hogy az erőszakos intézkedések azokra a lelátórészekre is kiterjedtek, ahol gyerekek és családok tartózkodtak.

A Sportal birtokába jutott felvételen látszik, ahogy a biztonsági személyzet tagjai elárasztják a lelátót. A hazai szurkolókat a családi szektorban ököllel, viperával és boxerrel ütötték.

A győri klub az eset után egy nappal kiadott egy közleményt arról, hogy az ügyben belső vizsgálatot rendeltek el. Megerősítették, hogy a szervezők közül ketten megsérültek, illetve hozzátették, hogy a rendőrség egy lengyel állampolgár ellen indított eljárást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×