eur:
391.03
usd:
366.05
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A francia Kylian Mbappé, miután csapata 4-2-re kikapott a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjében játszott Argentína-Franciaország mérkőzés 3-3-as hosszabbítása utáni tizenegyes-párbajban a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Kylian Mbappé aláírt a Madridhoz – legalábbis a Marca így tudja

A legnagyobb példányszámú – és a Real Madrid ügyeiben leginkább jártas – spanyol sportnapilap hétfő reggel azt közölte olvasóival, hogy Kylian Mbappé aláírta első szerződését a Real Madriddal.

A francia világsztár szerződése június utolsó napján lejár a Paris Saint-Germainnél, ha addig nem hosszabbítja meg – s a Marca információja szerint nem fogja –, úgynevezett szabadügynök lesz, vagyis átigazolási díjat nem kérhet érte addigi klubja, ingyen távozhat.

Az elmúlt időszakban több forrásból is arról lehetett olvasni, hogy Kylian Mbappé tájékoztatta a PSG első emberét, Nasszer el-Kelaifit a döntéséről, de annak tartalmát sem a játékos, sem a klub nem hozta nyilvánosságra.

Mbappé azt szerette volna, s ez lett volna a PSG érdeke is, hogy amennyiben válásra kerül sor – s minden bizonnyal arra kerül sor – az az idény minél későbbi szakaszában konkretizálódjon.

A Marca most ellenben azt szellőztette meg, hogy a világbajnok francia csatár két hete szerződést írt alá a Real Madriddal, és július 1-jétől övé lesz a 21. század legnagyobb futballszerződése.

Annak, hogy a Real Madrid hívei nem dobálják máris a kalapjukat a lelkesedéstől, alapvető oka lehet, hogy a „királyi klub” 2017-ben és főleg 2022-ben is közel állt már ahhoz, hogy leszerződtesse Mbappét. Florentino Pérez elnök AKKORI véleménye szerint Mbappé becsapta a Real Madridot, a klub pedig soha többé nem kér belőle. Itt is érvényes: soha ne mondd, hogy soha.

A múlt héten brit források arról számoltak be, hogy a Madrid hajlandó Mbappét a klub legjobban keresőjévé tenni, többet ígért neki, mint amennyit Jude Bellinghamnek és Vinicius Júniornak fizet szezononként, 10,3 millió fontot, körülbelül 11 millió eurót. Ám a legfrissebb jelentés szerint a francia sztárt szeretnék rávenni némi fizetéscsökkentésre. Mindazonáltal szinte elképzelhetetlen, hogy abba belemenjen, hogy ne ő legyen a legjobban kereső az öltözőben.

Állítólag a Madrid körülbelül 90 millió eurós aláírási pénzt is fizet, és tárgyalásokat kezd arról, hogy az imázsjogok hány százalékát tartja meg.

Csak azért, hogy az élet ne legyen egyszerű: hétvégi információk szerint a Manchester City is érdeklődik Mbappé iránt, akár Haaland mellé venné, vagy hajlandó lenne a norvégot – nem ingyen… – átengedni a spanyol riválisnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 18:49
×
×
×
×