eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Hanusz Egon (b) és Rosta Miklós (j), valamint az osztrák Markus Mahr a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában, a Magyarország - Ausztria mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 18-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Finnország vagy Litvánia várhat a fiúkra a kézilabda-vb-n

Március 17-én válik ismertté, hogy az előselejtezőből mely csapatok jutnak tovább.

A finn-litván előselejtezős párharc továbbjutójával találkozik magyar férfi kézilabda-válogatott a jövő évi világbajnokság selejtezőjében - számolt be a honlapján a magyar szövetség.

A szombati, kölni sorsolást az első kalapból várták a friss Eb-ötödik magyarok, akik idegenben kezdik a párharcot.

"Úgy érzem, megoldható a továbbjutás, illetve a kijutás a világbajnokságra. Nem is lehet más a célunk, noha természetesen mindig tiszteljük az ellenfeleinket" - idézte a weboldal José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitányt, aki kiemelte: 2025 legfontosabb versenye a férfi válogatottnak a világbajnokság. - "Így természetes, hogy szeretnénk kijutni a vb-re. A selejtezőre az olimpiai kvalifikációs torna után másfél hónappal, a klubidény hajrájában kerül sor, amely minden csapat számára extra szakmai kihívást jelent, de természetesen azért fogunk dolgozni, hogy sikerrel vegyük a selejtezőt."

Március 17-én válik ismertté, hogy az előselejtezőből mely csapatok jutnak tovább. A selejtező első mérkőzéseire május 8-án és 9-én, a visszavágókra 11-én és 12-én kerül sor.

A vb házigazdái Horvátország, Dánia és Norvégia lesznek, rajtuk kívül az Európa-bajnoki elődöntős Svédország, Franciaország és Németország csapata automatikusan tagja a mezőnynek. A további 11 európai hely a selejtezőben talál gazdára.

A jövőre január 14. és február 2. között sorra kerülő világbajnokságnak Zágráb, Split, Varasd, Porec, Dubrovnik, Koppenhága, Herning, Trondheim, Stavanger, Drammen és Oslo ad otthont.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×