eur:
389.67
usd:
362.69
bux:
67995.88
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Fazekas Gergő (k) dob kapura a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság Szerbia - Magyarország mérkőzésén a müncheni Olympiahalléban 2024. január 14-én. A magyar válogatott 28-27-re nyert, ezzel bejutott a középdöntőbe.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Fazekas Gergő az apja nyomdokaiba lépne Izland ellen a kézilabda Eb-n

Első célunk a továbbjutás volt a csoportból, ezt megcsináltuk, viszont nem elégszünk meg ennyivel – mondta a férfi kézilabda-válogatott 20 éves irányítója, aki fontos szerepet játszott az eddigi két Eb-mérkőzésen.

Eddig mindkét meccsét, a Montenegró és a Szerbia elleni találkozót is megnyerte az Európa-bajnokságon a férfi kézilabda-válogatott. A két szoros csatában meglepően sok szerepet kapott a csapat legfiatalabb tagja, Fazekas Gergő, aki a Montenegró elleni, kiélezett végjátékban irányíthatta a társait, majd Szerbia ellen szintén a végén beszállva, Lékai Máté oldalán segítette egygólos győzelemhez a csoportját hibátlan teljesítménnyel vezető magyar együttest.

"Első célunk a csoportból való továbbjutás volt, ezt megcsináltuk, viszont nem elégszünk meg ennyivel, hiszen nagyon fontos, hogy a következő körbe két ponttal menjünk tovább. Százszázalékosan készülünk Izlandra, és mindent bele fogunk tenni, hogy megverjük őket" – jelentette ki az alig húszéves kézilabdázó.

A csapat sikerének titka szerinte nem csak a pályán keresendő, mert a mostani válogatott tagjai között a pályán kívül is rendkívül jó az összhang, de a pályán is bíznak egymásban, "ha esetleg az egyiknek rosszabb napja van, akkor jön a másik, és megpróbálja kiemelni és hozzátenni valamit". Példaként említette, hogy az első meccsen nem játszottak jól, de Palasics Kristóf megfogta a végén az utolsó lövést, és azzal nyertek, míg a szerbek ellen amikor megingott az amúgy rendkívül jó védekezés, akkor Bartus László segített a védéseivel. "Tényleg mindenki hozzátette a saját dolgát, mellette Bánhidi Bence nyomott egy extrát, és erre lesz szükségünk a továbbiakban is, akkor szerintem nem lesz bajunk" – jósolta a lengyel Plock kézilabdázója.

Fazekas Gergő szerint nem a maximumot nyújtották a szerbek ellen, még mindig van bennük tartalék, és az a cél, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobban játsszanak. Ő eddig egy-egy góllal és jó néhány gólpasszal vétette magát észre – a montenegróiak ellen több ilyen átadása volt, mint összesen az ellenfélnek –, mégsem elégedett a teljesítményével.

"Sosem vagyok elégedett magammal, mindig azon gondolkozom, hogyan tudok jobb lenni. Most is így van. Voltak jó dolgaim, azokat próbálom továbbvinni, viszont voltak rossz dolgok, azokat ki szeretném javítani, és még többet segíteni a csapatnak" – mondta az InfoRádióban.

A következő ellenfél kedd este fél kilenctől Izland lesz, amellyel több emlékezetes csatát is vívott a magyar válogatott. Az egyiket például 2012-ben a londoni olimpia negyeddöntőjében, ahol az utolsó másodpercekben Fazekas Gergő édesapja, Fazekas Nándor egy büntető hárításával kulcsszerepet játszott a hollywoodi forgatókönyveket idéző magyar továbbjutásban. A fiatal irányító szerint ennek nincs már nagy jelentősége, mert noha a magyar kézilabda-történelem meghatározó pillanata volt, de azóta kicserélődött mind a két gárda. "Az a múlt és egy felejthetetlen élmény, de szeretnénk ezt az élményt most egy újabb győzelemmel továbbvinni" – jelentette ki.

És arról is beszélt, hogy az Eb előtt milyen tanácsokkal látta el az egykori 237-szeres válogatott kapus: "Nem sok mindent beszéltünk. Nyilván mondta, hogy nem kell stresszelni, de nekem ezt nem kell mondani, mert nem vagyok alapból egy izgulós, túlstresszelős típus, és tényleg úgy jöttem ki, hogy minden percét élvezem ennek az Európa-bajnokságnak, és segítsek a csapatnak, amikor csak tudok."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×