eur:
390.74
usd:
365.47
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Vinicius Junior, a Real Madrid játékosa, miután megszerezte a találkozó első gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első, Real Madrid-Manchester City mérkőzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2023. május 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez

Négy gólt rúgott a Real Madrid a Barcelonának

Tulajdonképpen az első tíz percben eldöntötte a Real Madrid a 2024-es év első El Clásicóját, miután Vinícius Júnior két góljával megnyugtató előnybe került a Barcelonával szemben. Lewandowski szépített, de a brazil szélső gyorsan visszaállította a kétgólos különbséget. A Madrid negyedik gólját Rodrygo lőtte.

Xavi, a Barcelona vezetőedzője azt mondta a mérkőzés előtt, hogy a Madrid számít a a rijadi Spanyol Szuperkupa-döntő esélyesének. Ám azt nem sejtette, hogy két védekezési hiba miatt ilyen gyorsan nagy előnybe kerül az ellenfél.

Vinícius Júnior előbb Jude Bellingham átadásával ugrott ki, s a kapust is kicselezve a hálóba lőtt, majd Rodrygo megugrása és nagyon pontos passza után a kapuba sodorta a labdát, 2-0.

A XXI. században korábban még senki nem szerzett a Real Madrid mezében két gólt is az első tíz percben El Clásicón.

A Barcelona Robert Lewandowski találatával szépített, a lengyel csatár erős és pontos lövést küldött a tizenhatoson kívülről Lunyin kapujának bal oldalába.

A 38. percben Vinícius Jr. – noha nem gyakori tizenegyeslövő – büntetőből növelte csapata góljainak a számát, ő pedig mesterhármasig jutott.

Ő lett az első játékos, aki a XXI. században 38. perc alatt mesterhármast szerzett El Clásicón.

A negyedik gólt Rodrygo szerezte, Vinícius labdája egy Barca-védőről éppen elé került, ő pedig habozás nélkül a kapuba lőtt.

A 71. percben a nagyon gyenge napot kifogó Araujo piros lapot kapott, így a legcsekélyebb esélye is elszállt a Barcelonának a felzárkózásra.

A Real Madrid 4-1-re nyert, s elnyerte a Spanyol Szuperkupát. A királyi klub 365 napon belül másodszor szerzett négy gólt a Barcelona ellen.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Nincs ma hiány piacmozgató gazdasági eseményekből: délelőtt sorra érkeztek a GDP adatok az EU-s országokból, illetve közzétették az eurózóna inflációs és növekedési adatát is, ami alapján elmondható, hogy a térség gazdasága az első negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó növekedést mutatott az előző negyedévhez képest - ennek ismeretében megmaradhat a júniusi kamatvágás esélye. Eközben tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, kedvezőtlen számok érkeztek többek között a Volkswagentől és a McDonald's-tól is. Az európai tőzsdék után pedig az amerikai részvényindexek is mínuszban nyitottak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×