eur:
389.7
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
SAO PAULO, BRAZIL - SEPTEMBER 24: SĂŁo Paulo Head Coach Dorival JĂşnior celebrates with his team after winning Flamengo during the second leg of Copa Do Brasil 2023 final match between Sao Paulo and Flamengo at Morumbi Stadium on September 24, 2023 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Gledston Tavares/Eurasia Sport Images/Getty Images)
Nyitókép: Gledston Tavares/Eurasia Sport Images/Getty Images

Ancelotti nemet mondott, de megvan az új brazil szövetségi kapitány – nem is akárki

Carlo Ancelotti madridi szerződéshosszabbítása után a Brazil Labdarúgó-szövetség nem várt tovább. Megnevezte az új szövetségi kapitányt: a 61 éves Dorival Júnior veszi át az ötszörös világbajnok válogatottat.

A 2022-es világbajnokságon még Tite irányította az arany-zöld mezeseket, majd fél éven keresztül, ideiglenes megbízatással, Ramon Menezes, aztán nyártól Fernando Diniz meccselt a csapat élén. A szövetség elnöke, Ednaldo Rodrigues – a válogatott történetében, egyetlen kivételes mérkőzéstől eltekintve, először – külföldi kapitányt kívánt felkérni, arra várt, hogy Carlo Ancelottinak lejárjon a szerződése a Real Madridnál.

Miután az olasz mester meghosszabbította a kontraktusát a spanyol fővárosban, Rodrigues lépett, s felkérte a São Paulo FC edzőjét, Dorival Silvestre Júniort a kapitányi teendők ellátásra. A 61 éves edző – annak ellenére, hogy 2022 előtt is nyert öt különböző szövetségi államban kilenc bajnoki címet, közülük kettőt a legerősebb bajnokságban, a paulistában –, csak a hatvanhoz közel, 2022-ben emelkedett az ország legjobb edzői közé.

Két éve megnyerte a Flamengóval a Copa do Brasilt és a Libertadores-kupát, tavaly, 2023-ban pedig a São Paulo FC-vel ugyancsak a Brazil Kupát.

Dorival Júnior egyébként nem volt kiemelkedő képességű játékos, pályafutása csúcspontján, 1989 és 1992 között a Palmeirasban futballozott. Utána rövid ideig a Grêmio mezét viselte, utóbbival megnyerte Rio Grande do Sul bajnokságát, a campeonato gaúchót.

"Ezzel egy személyes álom vált valóra" – mondta a bejelentés után az új szövetségi kapitány, akire rögtön nehéz feladatok várnak. A brazil válogatott csak a hatodik a dél-amerikai világbajnoki selejtezőkben, a legutóbbi három tétmérkőzését elveszítette Argentína, Kolumbia és Uruguay ellen. Dorival bemutatkozása sem lesz könnyű, márciusban felkészülési mérkőzésen Anglia és Spanyolország ellen kell pályára küldenie Brazília legjobbjait.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×