eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A holtversenyben második helyezett Szabó Szebasztián (j) és a francia Florent Manaudou (b), valamint a győztes brit Benjamin Proud (k) a férfi 50 méteres gyorsúszás eredményhirdetésén a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon a romániai Otopeniben 2023. december 7-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Magyar ezüstérem a rövidpályás úszó Eb-n

Szabó Szebasztián címvédőként ezüstérmet nyert 50 méter gyorson az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki napján.

A 27 esztendős magyar versenyző egyéni csúcsától (20.72) - amivel két éve Kazanyban nyert - mindössze két századdal elmaradva csapott célba a francia Florent Manaudou-val holtversenyben.

Az egyetlen magyar érdekeltségű csütörtöki finálét Szabó a harmadik legjobb idővel (20.87) várta, a leggyorsabb szám döntőjében jól kapta el a rajtot, azonban a táv első fele mégsem sikerült neki olyan jól, negyedikként fordult, de nagy hajrával végül második lett.

A számot a brit Benjamin Proud 20.18-as Európa-csúccsal nyerte, mindössze két századdal maradt el az amerikai Caeleb Dressel világrekordjától.

"Az eleje nem sikerült annyira jól, mint tegnap, így a végén már csak becsuktam a szemem és a technikára koncentráltam. Ez egy ilyen szám, igazi lutri, rengetegen vagyunk, mindig más tud nyerni" - mondta az MTI-nek Szabó, aki a győztesről is beszélt. "Az utolsó három hétben együtt edzettünk Prouddal, ott nem így nézett ki, de le a kalappal, fantasztikusan úszott, gratulálok neki. Én is nyilván szeretnék vele csatázni, szóval még keményebben kell edzeni".

A győriek kiválósága ezzel a magyar küldöttség második érmét szerezte a romániai kontinensviadalon, szerdán Késely Ajna nyert bronzérmet 800 méter gyorson.

férfi 50 m gyors, Európa-bajnok:

1. Benjamin Proud (Nagy-Britannia) 20.18 másodperc - Európa-csúcs
2. SZABÓ SZEBASZTIÁN és Florent Manaudou (Franciaország) 20.74

(A nyitóképen: A holtversenyben második helyezett Szabó Szebasztián (j) és a francia Florent Manaudou (b), valamint a győztes brit Benjamin Proud (k) a férfi 50 méteres gyorsúszás eredményhirdetésén a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon a romániai Otopeniben 2023. december 7-én.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×