eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Érdi Mária nem akarta elfogadni a bronzérmet – világbajnok lett

Büszke a világbajnoki éremfutamban nyújtott teljesítményére a vitorlázó Érdi Mária, aki az ILCA hajóosztályban aranyérmet és olimpiai kvótát is szerzett.

Érdi Mária aranyérmet szerzett az olimpiai hajóosztályok hágai vitorlázó világbajnokságán a korábbi Laser, most ILCA néven futó kategóriában. Ő az első magyar női vitorlázó, aki vb-címet szerzett olimpiai hajóosztályban.

A friss magyar világbajnok vitorlázó a sporttörténeti győzelemről azt mondta az InfoRádióban, hogy még nem volt ideje feldolgozni azt, hogy világbajnok let, de már most is érzi és tudja, hogy ez tényleg egy hatalmas és történelmi siker.

"Nagyon kemény verseny volt, nagyon nehéz körülmények között, mert Hollandiában nagyon nagy az áramlás és ritkán versenyzünk ekkora áramlásban, de mindenkinek folyamatosan adaptálódnia kellett a körülményekhez. Nagyon örültem annak, hogy az egész hetet az első háromban sikerült töltenem, és nagyszerű dolog volt utána életem legjobb éremfutamával befejezni a versenyt, és megnyerni a világbajnokságot" – mondta a magyar vitorlázó.

Hága, 2023. augusztus 20.
Érdi Mária az olimpiai hajóosztályok hágai vitorlázó világbajnokságán, a korábbi Laser, jelenleg ILCA 6 hajóosztályban versenyez 2023. augusztus 20-án. Érdi aranyérmet nyert.
MTI/EPA/ANP/Sem van der Wal
Érdi Mária az olimpiai hajóosztályok hágai vitorlázó világbajnokságán, a korábbi Laser, jelenleg ILCA 6 hajóosztályban versenyez 2023. augusztus 20-án. Érdi aranyérmet nyert. MTI/EPA/ANP/Sem van der Wal

Az MVM SE versenyzője az utolsó napon, a dupla szorzós éremfutamban harmadikként ért célba, ezzel az eredménnyel a harmadik helyről az élre ugrott, megelőzte a tavalyi vb-n szintén ezüstérmes svájci Maud Jayet-t és az olimpiai bajnok dán Anne-Marie Rindomot. Érdi Mária erre visszaemlékezve azt mondta, hogy ő a nagy versenyeken mindig a kvalifikációs szakaszban próbálja minimalizálni a pontjait és tényleg kihasználni, hogy ott egy kicsit könnyebb a mezőny, tudva, hogy aztán az aranycsoportban majdnem mindig mindenki hibázik. Szerencsés módon ez a forgatókönyv érvényesült most a világbajnoki cím megszerzésekor is.

"Nagyon közel voltunk pontban egymáshoz, a top négy, köztük két olimpiai bajnok. Azt mondtam az edzőmnek, hogy én inkább versenyeznék az aranyért, mint hogy elfogadjam a bronzérmet. A harmadik helyen indultam neki az éremfutamnak. Nem izgultam még ennyire soha életemben, mert nagy volt a nyomás rajtam. Ezt tekintve még büszkébb vagyok arra, hogy ennyire nyugodtan, higgadtan és magabiztosan tudtam levitorlázni az éremfutamot, és sikerült nyernem" – mondta Érdi Mária.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×