eur:
389.63
usd:
363.63
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a vízilabda Európa-bajnokság női tornáján, az A csoport első fordulójában, a Magyarország - Görögország mérkőzésen Splitben 2022. augusztus 27-én. A görögök 9-8-ra győztek.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kikapott az amerikaiaktól az elődöntőben a magyar csapat

A magyar női vízilabda-válogatott 16-10-es vereséget szenvedett a házigazda olimpiai bajnok amerikai csapattól az egyesült államokbeli Long Beachen zajló világkupa szombati elődöntőjében.

Bíró Attila együttese így a torna vasárnapi zárónapján a bronzéremért küzdhet meg, ellenfele a spanyol csapat lesz.

A torna honlapjának nyilatkozva a magyar szövetségi kapitány elmondta: „Nem tudtuk kezelni aa kapott sok kiállítást. Az első két negyed után a hat az öt elleni védekezéstől kezdtünk elfáradni, és ott nehezen álltunk meg. Ennek eredményeként mentálisan és fizikailag is fáradtabbak lettünk. Ennek eredményeként az USA könnyebben tudott gólokat szerezni, így megérdemelten nyert.”

A beszámolók szerint a négygólos Garda Krisztina és a kilenc védést bemutató Magyari Alda voltak a csapat legjobbjai. Az amerikaiak 12 emberfórból kilenc gólt lőttek. Kiemelkedően védett az ő kapusok, a még gólt is dobó Ashleigh Johnson is.

A másik párban a hollandok 11-8-ra verték a spanyolokat.

Női világkupa, szuperdöntő (Long Beach):

Elődöntő:

Egyesült Államok-Magyarország 16-10 (3-4, 4-2, 4-2, 5-2)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem volt olyan alacsony a hazai ingatlanbefektetési piac forgalma, mint 2023-ban. A mintegy 600 millió euró 38 százalékos visszaesést jelent a megelőző évhez képest. A csökkenés közepette viszont tovább emelkedett a magyar befektetők aránya, elérve a 82 százalékot. Ezzel párhuzamosan az irodapiacon és az ipar-logisztika szegmensben is emelkedtek a hozamok, miután a magas finanszírozási költségek és a mérsékelt bérleti kereslet továbbra is kivárásra ösztönzi a befektetőket. Mindez azonban nem magyar sajátosság, Nyugat-Európában is hasonló folyamatokat látunk, ahol az elmúlt két évben a kelet-közép-európainál is jelentősebb ingatlanérték-csökkenések mentek végbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×