eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68089.87
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A female athlete is swimming crawl. She is wearing professional, black swim wear, swimming glasses and cap. You can see her torso, head and one hand. She is emerging from air bubbles. She is exhaling air to water and has one arm streatched in front. She is looking down. In the top of image you can see the surface of water and reflection of the scene. The background is dark blue. There are no swimming pool elements. This is a horizontal image.
Nyitókép: petrelos/Getty Images

Első felnőtt világbajnokságára készül Fábián Bettina

Szeretne jól helytállni élete első felnőtt világbajnokságán júliusban Fukuokában Fábián Bettina. A nyílt vízen junior világbajnok magyar úszó a szezon eddigi legnagyobb sikerének azt tartja, hogy a felnőtteknél Olasz Anna mellett kiharcolta a csapattagságot.

Az elmúlt hónapok eredményei közül Fábián Bettina arra a legbüszkébb, hogy nyílt vízen is sikerült kijutnia a világbajnokságra. De a fiatal úszóversenyző arra is büszke lehet, hogy már a felnőttek között is egyre jobban szerepel a világ- és Európakupa-versenyeken.

"Ebben az évben kezdek felzárkózni a felnőttekhez. De ennek most ideje is van, mert jövőre kiöregszem az ifjúsági korosztályból" – mondta az úszónő.

Az egyre javuló eredmények mögött komoly felkészülés áll, amiből Fábián Bettina a pszichikai tréninget kiemelten fontosnak tartja: "A mentális felkészülésem meglendített engem. Szeptember óta teljesen máshogy állok a munkához, teljesen az úszásra fókuszálok. A tanulásra is helyet és időt hagyok, de most az úszáson van a fókusz" – tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy izgalommal várja élete első felnőtt világbajnokságát Fukuokában. Nem fogalmaz meg előzetesen elvárásokat, de minden erejével arra koncentrál, hogy a lehető legjobb eredményt érje el.

"Teljes mértékben ez a cél vezet, nagyon öntudatos vagyok ebből a szempontból. Szinte 180 fokos fordulatot vettek az edzéseim, mert tudom, mit akarok, és mindent megteszek ezért" – mondta az úszó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×