eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A gólszerző ferencvárosi Lisztes Krisztián (b) és csapattársa ünnepelnek a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. április 2-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Egy 49 éves magyar kapus várja a Ferencvárost a BL-selejtezőben

A magyar bajnok a KÍ Klaksvik együttesével játszik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2023–2024-es idényében 1. selejtező fordulójában.

Már délelőtt kiderült, hogy öt ellenfélből jut egy a zöld-fehéreknek, abból négy már ismert: a KÍ (feröeri), a BK Häcken (svéd), a Ballkani (koszovói) és a FC Sztruga (északmacedón). Lehet még ellenfél a BL előselejtezőjét megnyerő gárda is, de az csak június 30-án lesz ismert.

Tom Balrlow, az európai kupasorozatok menedzsere ismertette a menetrendet, s a dátumokat. Érdemes rögzíteni, hogy az első selejtező mérkőzéseit július 11-12-én és július 18-19-én rendezik. Holnap, azaz június 21-én, szerdán, kisorsolják majd a második kört is, annak mérkőzésnapjai július 25-26. és augusztus 1-2.

A BK Häcken és a New Saints találkozik majd. A következő pár a koszovói Balkani ésa a Ludogorec.

A Shamrockot húzták, mellé a selejtező feljutóját. Már csak két lehetséges ellenfél maradt a Fradinak.

A Zalgiris és a Sztruga párosítása után nyilvánvaló: feröeri ellenfele lesz a Fradinak.

Az első mérkőzést idegenben játssza a magyar bajnok.

A KÍ Klaksvik kiemelkedően a legerősebb csapata a feröeri bajnokságnak, 14 forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát. Érdekes, hogy még mindig a keret tagja a 49 éves Turi Géza, aki májusban egy mérkőzésen még védett is a bajnokságban – nem kapott gólt –, hétszer pedig a padon ült. (Legutóbb június 10-én.) A feröeriek „hazai” játékosnak számítják, megkapta az állampolgárságot. Óriási történet lenne, de azért nem lehet arra számítani, hogy Dibusz Dénes áll majd az egyik, ő pedig a másik kapuban.

A csapat edzője a norvég Magne Hoseth, aki januárban került a KÍ-hez. A kulcsjátékos a csatár Páll Andrasson Klettskarð, aki a 13 bajnoki meccsén 14 gólt szerzett a mostani szezonban.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×