eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Versenyzők a férfi kenu kettesek középfutamában a kajak-kenu világkupán a Szegedi Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központban 2023. május 13-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Két magyar arany és egy ezüst a maratoni kajak-kenu világkupa zárónapján

Ruszéban rendezett világversenyen a klasszikus maratoni számoké volt a főszerep.

A viadal honlapja alapján a kenusoknál a kilencszeres világbajnok Kövér Márton - aki egy nappal korábban másodikként ért célba a rövidkörös, azaz 3,4 kilométeres versenyben - 19 kilométeren magabiztosan diadalmaskodott.

A női kajakosok 22 kilométeres versenyében kettős magyar siker született: győzött a hétszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok Kiszli Vanda, az U23-as vb-ezüstérmes Csépe Panna pedig második lett. Kiszli ezzel duplázott, miután szombaton is a leggyorsabbnak bizonyult a rövidkörös küzdelemben.

A maraton szakág idei első nemzetközi eseményét így három arany- és két ezüstéremmel zárták a magyarok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megkezdődtek a tárgyalások az ukrán háború lezárásáról, három hónap ostrom után elesett Heorhijivka - Háborús híreink szombaton

Megkezdődtek a tárgyalások az ukrán háború lezárásáról, három hónap ostrom után elesett Heorhijivka - Háborús híreink szombaton

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken négypontos béketervet vázolt fel, melyben a béke feltételéül szabta Ukrajnának, hogy vonuljon ki abból a négy megyéből, amit Oroszország az orosz jog szerint annektált, az ukrán fél ezt azonnal elutasította. A NATO szárazföldi parancsnoki egységet telepít Finnországba. Egyre kisebb a Krím-félszigeten található Szevasztopol kikötői forgalma, a Donbaszban sikerekkel folytatódik az orosz támadás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×