eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Karim Benzema, a Real Madrid játékosa (j) megszerzi csapata negyedik gólját Ter Stegen, az FC Barcelona kapusa ellen a labdarúgó spanyol Király Kupa elődöntőjének visszavágó mérkőzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban 2023. április 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Enric Fontcuberta

Karim Benzema távozása hivatalos, megvan, kit akar a Madrid a helyére

A Real Madrid hivatalosan is megerősítette: a csapatkapitány, Karim Benzema távozik a klubtól.

A Real Madrid hivatalosan is megerősítette: a csapatkapitány, Karim Benzema távozik a klubtól.

A királyi klub vasárnap közleményben erősítette meg azt, amelyről lassan egy hete ír az európai sajtó: a 2009-ben, 21 évesen az Olympique Lyontól érkezett csatár lezárja madridi karrierjét.

„Karim Benzema a jelenlegi aranylabdás és az UEFA-nál az Év játékosa, valamint bekerült a FIFA és a FIFPRO tizenegyébe, és megnyerte a 2022-es Pichichi trófeát. Ezeket az elismeréseket történelmünk egyik legkülönlegesebb szezonja után kapta, megnyertük a La Ligát és a Bajnokok Ligáját, amelyben kapitányunk emlékezetes mérkőzéseken segítette a Real Madridot a tizennegyedik BEK/BL-sikerhez, gólkirály is lett ebben a kiírásban.

Karim Benzema 647 meccsével az ötödik a klub szereplési rangsorában, ő a Real Madrid a 353 góllal. A Real Madrid min második legmagasabb gólszámot elért játékosa, a bajnokságban és az európai kupában is. Emellett ő a negyedik legjobb gólszerző a Bajnokok Ligájában és a negyedik legjobb gólszerző a Liga történetében. Karim Benzema karrierje a Real Madridnál a professzionalizmus példája volt, méltón képviselte klubunk értékeit. Karim Benzema kiérdemelte a jogot, hogy döntsön a jövőjéről” – olvasható a közleményben, amely utal az utolsó mondattal arra, hogy Benzemának további egyéves szerződést kínált a klub.

A mostani bejelentést kedd délben követi majd a hivatalos búcsúztatás is, Florentino Pérez elnök részvételével.

A Marca szerint „minden arra utal, hogy a 35 éves francia játékos Szaúd-Arábiába megy, hogy befejezze profi pályafutását. Minden egyéni döntésen múlott. Most egy fontos hiányt hagy maga előtt. Harry Kane lehet a helyettese, mert úgy tűnik, hogy a csatár hajlandó elhagyni a Premier League-et. A brit azonnal bevethető játékos lenne.”

Nyitott kérdés az is, hogy ki kapja majd a csapatkapitányi karszalagot. Nacho, Modric, Carvajal és Kroos a következő a sorban a kapitányi posztért. Bár a Marca szerint, Nacho jövője még nem biztos, így a fehér klub kapitányi posztja sem száz százalékig tiszta. Korábban arról iszó volt, hogy Luka Modric is elmegy Szaúd-Arábiába, de állítólag elutasította az ajánlatot.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×