eur:
389.11
usd:
361.37
bux:
68427.9
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A manchesteri Erling Haaland (b) és Thibaut Courtois madridi kapus a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első, Real Madrid-Manchester City mérkőzése végén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2023. május 9-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez

BL-elődöntő: minden a City mellett szól, de tavaly sem a Real Madrid volt az esélyes

Az elképesztő sorozatban lévő és pazar hazai mérleggel rendelkező Manchester City 1-1-ről kezdi a hazai mérkőzést a Real Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája mai elődöntőjében. A párharc és a mérkőzés győztese az Internazionale ellen játszik a június 10-i, isztambuli fináléban.

A Manchester City legutóbb február 5-én, a Tottenham ellen veszített mérkőzést, Londonban. Saját pályáján 2023-ban eddig minden sorozatban, minden mérkőzését megnyerte.

A január 27-i, Arsenal elleni 1-0-s FA-kupa-győzelem óta minden hazai meccsén legalább két gólt szerzett, a legutóbbi tizenegyből „csak kettőt” csupán kétszer. A többin hármat, négyet, de volt hat és hét szerzett góllal zárt találkozója is az Etihadban. (Hetet éppen a Bajnokok Ligájában, az RB Leipzig ellen szerzett.) A legutóbbi 25 BL-mérkőzésén veretlen maradt.

A tekintélyes Opta 69 százalékos esélyt ad a City továbbjutására, függetlenül attól, hogy a tavalyi elődöntőben a Real Madrid kiejtette a Cityt.

Az angoloknál Nathan Ake az egyedüli sérült, ő nem fog játszani. Nagy valószínűséggel a madridi találkozóéhoz hasonló vagy akár azzal megegyező tizenegy kezd majd: Éderson – Walker, Rúben Dias, Akanji – Stones, Rodri – Bernardo Silva, De Bruyne, Gündögan, Grealish – Haaland.

Carlo Ancelotti a keddi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy bár lejárt Éder Militao eltiltása, marad David Alaba mellett Antonio Rüdiger a kezdő csapatban, mivel kiválóan megfogta Erling Haalandot a Bernabéuban. Az olasz „mister” sem tervez nagy változást a kezdő csapatában: Curtois – Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga – Valverde, Modric, Kroos – Rodrygo, Benzema, Vinícius Júnior.

Pep Guardiola azt „ígérte”, hogy nem fogja túlgondolni a mérkőzést, alkalmasint ezzel arra a „vádra” utalt, hogy pályafutása során azért esett ki többször is aktuális csapata a BL-elődöntőben, mert a katalán edző valamiféle taktikai bravúrral meg akarta lepni az ellenfelet.

Az angol sajtó nagyon bízik a Manchester City továbbjutásában, a spanyol visszafogottabb a Madrid esélyeit illetően, de nem látja reménytelennek a helyzetet. Szinte minden érdekelt egyetért abban, hogy a címvédő elsősorban mérhetetlen rutinjában, a döntő jellegű mérkőzéseken szerzett tapasztalataiban bízhat. Kulcsszereplőnek látják Vinícius Júniort, aki megnyerheti a maga párharcait Kyle Walkerrel szemben.

A mérkőzés este kilenc órakor kezdődik (az M4Sport közvetíti).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Leszúrt a forint

Leszúrt a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×