eur:
389.53
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
soccer football kick off in the stadium
Nyitókép: Pixfly/Getty Images

Labdarúgó NB I - A Vasas öt hónap után ismét a Mezőkövesd ellen nyert

A sereghajtó Vasas 4-1-re győzött Mezőkövesden a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának második szombati mérkőzésén.

Az előző öt összecsapásukat elveszítő fővárosiak több mint öt hónap, illetve tíz nyeretlen kör után győztek ismét az élvonalban, legutóbb szintén a Mezőkövesdet múlták felül. Desits Szilárd megbízott vezetőedző irányításával először gyűjtötte be a három pontot a Vasas, amelynek így is hét pont a hátránya a bennmaradást jelentő tizedik helyezett MOL Fehérvárral szemben.

OTP Bank Liga, 27. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Vasas FC 1-4 (1-2)

gólszerzők: Da. Babunski (11., 11-esből), illetve Novothny (40., 41.), Holender (70.), Otigba (89.)

sárga lap: A. Lukic (25.), Karnyickij (35.), Ephestion (89.), illetve Berecz (9.), Otigba (28.), Szivacski (89.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli - Kállai, Beriasvili, A. Lukic, Filip - Da. Babunski (Bobál G., a szünetben), Cseri, Karnyickij - Vajda (Ephestion, 76.), Besirovic, Molnár (Nagy D., 72.)

Vasas FC: Uram - Szivacski (Baráth, 92.), Otigba, Iyinbor, Silye - Hinora, Berecz, Urblik (Hidi P., 86.), Szilágyi (Ódor, 75.) - Holender (Hidi M., 86.), Novothny (Ihrig-Farkas, 92.)

Az első tíz perc kiegyenlített küzdelmet hozott,

a Vasasnak volt egy veszélyes távoli lövése, míg a hazaiak ziccerét Uram védte ki. A meccs képén az sem változtatott, hogy a matyóföldi együttes 11-esből vezetést szerzett. A sereghajtó fővárosiak az elmúlt hetekhez képest bátrabb és támadóbb szellemű játékot mutattak, elsősorban távoli lövésekkel próbálkoztak, Piscitelli pedig többször is bravúrral hárított. Egy hatalmas védelmi hibából mégis majdnem a Mezőkövesd növelte az előnyét, ugyanis a 100. élvonalbeli meccsén játszó Besirovic lövését Iyinbor a gólvonalról tisztázta

A kihagyott ziccer szinte azonnal megbosszulta magát,

ugyanis Novothny két perc alatt két hasonló gólt szerzett, így fordítottak az angyalföldiek.

A folytatásban nem tudott újítani a váratlanul hátrányba kerülő Mezőkövesd, így a Vasas növelhette volna az előnyét. A kezdeti rohamok aztán alább hagytak, de a hazai együttes így sem volt képes komoly nyomást gyakorolni a vendégek kapujára, sőt, egy gyors ellenakció végén Holender eldöntötte az összecsapást. A hátralévő húsz percben a piros-kékek biztosan őrizték az előnyüket, sőt, a hajrában Otigba fejese a kegyelemdöfést is megadta a riválisnak, így a Vasas hosszú várakozás után megérdemelt győzelmet aratott.

Az esti meccsen a Ferencváros hazai pályán 3-0-ra nyert a kiesés elkerüléséért küzdő Budapest Honvéd ellen. A címvédő és listavezető FTC az előző hét tétmérkőzésén nem tudott nyerni, a bajnokságban pedig az előző nyolc fordulóban egy siker mellett négy döntetlen és három vereség volt a mérlege. Sztanyiszlav Csercseszov csapata szombat esti győzelmével visszaállította a hatpontos különbséget - amely kora délután háromra csökkent - a második helyezett Kecskeméttel szemben.

A Honvéd 2019 áprilisában tudta legutóbb legyőzni fővárosi riválisát, amelytől azóta két döntetlen mellett sorozatban tizenegyszer kikapott az NB I-ben vagy a Magyar Kupában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×