eur:
368.41
usd:
344.93
bux:
48187.91
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Péni István újabb ezüstje Indiában

Mot az 50 méter három testhelyzetű puska versenyszámban lett második.

A magyar küldöttség megszerezte a második dobogós helyét az indiai Bhopalban zajló sportlövő világkupaversenyen: Péni István ezüstérmes lett az 50 méter három testhelyzetű puska versenyszámban.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Kissné Oroszi Edit tanítványa az alapversenyben 589 kört (térdelő: 195, álló: 198, fekvő: 196) ért el, ezzel a harmadik helyen kvalifikálta magát a nyolcas döntőbe. A fináléban aztán 408,2 körös eredménnyel a második helyen zárt és a kínai Tu Lin-suval lőhetett az aranyéremért, aki a döntőben 410,7 körrel a legjobbnak bizonyult.

Az aranymeccsen Péni 2-0-ra vezetett, de a kínai fordított, sőt 12-6-ra elhúzott. A magyar versenyző 12-10-re még felzárkózott, de végül Tu Lin-su 16-10-re győzött.

Péni István a második ezüstérmét szerezte a viadalon, korábban a 10 méter légpuska vegyes csapat számban Dénes Eszterrel végzett a második helyen.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
A Citi szerint hamarosan eladási hullám sújthatja a szárnyaló tech részvényeket

A Citi szerint hamarosan eladási hullám sújthatja a szárnyaló tech részvényeket

Az elmúlt időszakban kiemelkedő erőt mutattak az amerikai technológiai részvények, elsősorban a mesterséges intelligencia jelentette trend miatt. A Nasdaq 100 index már 33 százalékot emelkedett idén, messze felülteljesítve az S&P 500-at, vagy a Dow Jones indexet, azonban az elmúlt napokban úgy tűnik, hogy a rali veszített a lendületéből. Ezzel kapcsolatban adott ki egy friss elemzés a Citigroup, amely olyan tényezőket jelölt meg, amelyek a technológiai részvényekben érik egy eladási hullám - írja a MarketWatch.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×