eur:
393.85
usd:
369.08
bux:
65872.89
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa a német labdarúgókupa elődöntőjében, az FC Union Berlin ellen játszott mérkőzésen Lipcsében 2022. április 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Szoboszlai Dominik barátja maga a veszedelem

„Nem csak Haalandtól kell tartunk, az egész csapatuk világklasszis” . Ezt mondta Marco Rose, a az RB Leipzig edzője a Manchester City elleni, idegenbeli BL-nyolcaddöntő előtt. A lipcseiek a hazai mérkőzésen 1-1-re végeztek, nem kaptak ki az angol bajnoktól, de nagyon nehéz visszavágóra számíthatnak.

A Manchester City egészen elképesztő hazai mérleget produkált eddig az Etihad Stadionban a 2022–2023-as idényben. Minden sorozatot figyelembe véve két meccset nem nyert meg, novemberben kikapott a Brentfordtól, december utolsó napján pedig döntetlent játszott az Evertonnal, mindkettő bajnoki meccs volt. Ebből az is következik, hogy a BL-mérkőzésein még hibátlan, illetve feljegyezhető: húsz mérkőzéséből tizennyolcat megnyert. A tizennyolcból tizenháromszor legalább három gólt szerzett.

A legtöbbet nyilván Erling Haaland, aki – minden sorozatot figyelembe véve – 35 eddigi mérkőzésén 34 gólt szerzett a Manchester Cityben, s ezzel minden létező és már reálisan elérhető klubrekordot átírt. Mivel korábban az RB Salzburgból került Dortmundba, majd onnan a Citybe, jó néhány lipcsei futballista, így például Szoboszlai Dominik személyes ismerőse, jó barátja. A német csapat mostani edzője, Marco Rose volt egyrész az első edzője Salzburgban, ő állította be az első, légiósként játszott felnőtt bajnokijára, másrészt aztán együtt dolgoztak Dortmundban is, a 2021–2022-es idényben.

A lipcseiek Christopher Nkunku nélkül játszanak majd, a francia csatár combsérülése nem jött rendbe. Várhatóan a Blaswich – Henrichs, Orbán, Gvardiol, Halstenberg – Lainer, Kampl – Szoboszlai, Forsberg, Werner – André Silva tizeneggyel kezdenek. Gulácsi Péter természetesen még nem bevethető, így két magyar lesz a kezdők között.

Lipcse, 2017. október 17.
Willi Orban, az RB Leipzig játékosa (b), miután gólt szerzett a Porto ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában játszott mérkőzésen Lipcsében 2017. október 17-én. (MTI/EPA/Filip Singer)
Willi Orban, az RB Leipzig játékosa (b), miután gólt szerzett a Porto ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában játszott mérkőzésen Lipcsében 2017. október 17-én. (MTI/EPA/Filip Singer)

A Manchester City nagy harcban van a bajnokságban, a hétvégén az FA-kupában lesz érdekelt, Pep Guardiola, éppen úgy, mint a klub hívei, szeretné három trófeával zárni az idényt. Legkevésbé a Premier League megnyerésére van esélye, a BL-ben túl kellene kerülni az RB Leipzigen, aztán még meg kell nyerni három párharcot, az sem könnyű.

Az angol bajnok várhatóan ma este az Éderson – Walker, Rúben Dias, Aké – Rodrigo, Bernardo Silva – Foden, De Bruyne, Gündogan, Grealish – Haaland tizeneggyel kezd, mindenki a fedélzeten, John Stones és Rijad Mahrez kivételével, de hát csak tizenegyen férnek be a csapatba. Az algériai szélső, aki az első mérkőzésen a City gólját szerezte, Foden alternatívája lehet. A lipcsei találata volt a huszadik BL-gólja, mindössze ötödik afrikai játékosként érte el ezt határt, olyan ászok után, mint Mohamed Szalah, Didier Drogba, Samuel Eto’o és Sadio Mané.

A mérkőzés, miként az egygólos olasz előnyről kezdődő Porto–Internazionale-találkozó is, 21 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×