eur:
393.72
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Erling Haaland, a Manchester City játékosa (b) csapattársaival, miután megszerezte a City ötödik gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágó, Manchester City-RB Leipzig mérkőzésén a manchesteri Etihad Stadionban 2023. március 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Adam Vaughan

Haaland mellett a Manchester City is BL-csúcsot állított be

Nemcsak az ötgólos Erling Haaland, hanem a norvég csatár csapata, a német RB Leipziget 7-0-val kiütő Manchester City is rekordot állított be kedd este a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján.

A futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) szerint a manchesteri találkozó előtt három olyan meccs volt a BL kieséses szakaszában, amely szintén 7-0-s végeredménnyel zárult.

A Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkel felálló lipcsei alakulathoz hasonlatosan hét gólt kapott és egyet sem szerzett a szintén német Schalke 04, amelyet ugyancsak a Manchester City győzött le ekkora különbséggel 2019. március 12-én.

A valaha volt legsúlyosabb BL-vereség holtversenyes gazdája még a svájci Basel és az ukrán Sahtar Donyeck is, mindkettő a Bayern Münchennel szemben maradt alul 7-0-ra a nyolcaddöntőben: előbbi 2012. március 13-án, utóbbi pedig 2015. március 11-én.

A négyből három esetben is a spanyol Josep Guardiola volt a kiütéses győzelmet arató együttes vezetőedzője,

aki egyszer a bajorokkal, kétszer pedig a Manchester Cityvel ünnepelhette a ritka nagy diadalt.

Az IFFHS kiemelte még, hogy Haaland pályafutásának első mesterötösét jegyezte. Korábban két négygólos mérkőzése volt: az első még a norvég bajnokságban 2018-ban (Molde-Brann, 4-0), a második pedig a német Bundesligában 2020 novemberében játszott Borussia Dortmund-Hertha BSC (5-2) meccsen, amikor is a csatár a hazaiak öt góljából szerzett egymaga négyet.

(A nyitóképen: Erling Haaland, a Manchester City játékosa (b) csapattársaival, miután megszerezte a City ötödik gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágó, Manchester City-RB Leipzig mérkőzésén a manchesteri Etihad Stadionban 2023. március 14-én.)

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×