eur:
393.82
usd:
368.23
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Péni István irányzéka a légpuskások vegyescsapatának középdöntőjében, a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a tokiói Aszaka Lőtéren 2021. július 27-én. A hetedik helyen végzett a Mészáros Eszter, Péni István kettős.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Várat magára a magyar kvóta a párizsi olimpiára

A nők után a magyar férfiak is elbúcsúztak a további küzdelemtől a puskások egyéni versenyében a Tallinnban zajló olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokság szombati napján, ezzel az is eldőlt, hogy az észt fővárosban nem szereznek ötkarikás kvótát a magyarok.

A 72 lövőt felvonultató alapversenyben Péni István zárt magyar részről a legjobb helyen, ő 627,5 körös teljesítménnyel a 22. pozícióban végzett. A döntőbe az első nyolc jutott be, a finálés részvételhez legalább 629 körös eredményt kellett volna elérni.

„Másfél kör hiányzott a döntőhöz, arra számítottam, hogy bejutok. Az elején sok kis tízest lőttem, pedig jónak éreztem a versenyzésemet, aztán egymás után jöttek a nagy tízesek, de az utolsó sorozatban elment a szórásom” – értékelt a szám kétszeres Eb-győztese. Hozzátette: tudja, hogy min szeretne változtatni, ugyanakkor a közelmúltbeli szerepléseihez képest a mostanit „érzésre és versenyzésre” is jobbnak érezte.

„Pozitív vagyok, de szomorú is, mert jó lett volna kvótát lőni.

Minden világkupaversenyre elutazom, de nem ranglistáról szeretnék kijutni az olimpiára, mert onnan sem lesz könnyű” fogalmazott.

Ami a többi magyar indulót illeti, Pekler Zalán 627,3 körrel a 23., a ranglistapontokért lőállásba lépő Somogyi Péter 626,3 körrel a 29., míg Hammerl Soma 625,4 körrel a 36. helyen végzett. Korábban a női alapversenyben Dénes Eszter 17., Mészáros Eszter 24., Bajos Gitta pedig 33. lett, így ők sem jutottak döntőbe.

A délután és este sorra kerülő finálékban mindkét nemnél két–két párizsi kvótát osztanak ki.

A pisztolyosoknál pénteken Major Veronika bejutott a döntőbe, ott azonban hatodik lett és nem sikerült olimpiai indulási jogot szereznie.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×