eur:
394.11
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A győztes diósgyőri csapat tagjai a női kosárlabda Euroliga selejtező második fordulójában játszott DVTK-Hun-Therm – Botas mérkőzés után a diósgyőri DVTK Arénában 2022. október 12-én. A Diósgyőr 75-54-re nyert, ezzel csoportját megnyerve a főtáblán folytathatja.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Durva kiütéseket hozott a női csapatok csatája

A tízszeres győztes Sopron Basket és a címvédő DVTK is bejutott a négy közé a Killik László női kosárlabda Magyar Kupában.

Az MK-játéknap legizgalmasabbnak ígérkező negyeddöntőjén a Sopron hazai pályán a szintén euroligás Szekszárddal szállt szembe, idénybeli első összecsapásukat novemberben a tolnaiak nyerték 70-68-ra az NB I-ben.

A második találkozón az Euroliga-címvédő hazaiak egy 12-4-es rajttal adták meg az alaphangot, főként a kétszeres Európa-bajnok szerb Jelena Brooks remeklése révén.

A vendégek némi meglepetésre csak 15 pontot hoztak össze a mérkőzés első felében, és húszpontos hátrányban vonultak nagyszünetre.

A harmadik felvonást megnyerte ugyan a Szekszárd, de összességében ez csak az eredmény kozmetikázására volt elég, mivel egy negyedben sem tudtak 12-nél több pontot dobni. A slágermeccs legjobbja a tolnaiak amerikai-brit játékosa, a 18 pontos Sydney Wallace lett.

A címvédő DVTK az első negyed végén még négypontos hátrányban volt a vendég BEAC-cal szemben, de a másodikat 32-4-gyel (!) kezdte, és ezzel gyakorlatilag el is döntötte a meccset. A 38 pontos diadalt arató, ugyancsak euroligás miskolciaknál öten is elérték a 10 pontot.

Ami a másik két negyeddöntőt illeti, az Európa Kupában a nyolcaddöntőig jutott PEAC egyoldalú mérkőzésen búcsúztatta a nyolcadik, utolsó helyen MK-ba került Szigetszentmiklóst, míg a Győr a Vasas legyőzésével gondoskodott arról, hogy ne legyen fővárosi csapat a négyes döntőben.

A Final Four március 9-én és 10-én lesz a soproni Novomatic Arénában, ahol az elődöntőben a házigazdák a Győrrel, míg a DVTK a PEAC-cal száll majd szembe.

A tavalyi fináléban a rendező DVTK meglepetésre hosszabbítás után 78-75-re legyőzte a Sopront, és fennállása során negyedszer hódította el a serleget.

Eredmények:

Sopron Basket-Atomerőmű KSC Szekszárd 59-38 (22-9, 13-6, 9-12, 15-11)

DVTK-Hun-Therm - E.ON ELTE BEAC 102-64 (15-19, 32-8, 29-20, 26-17)

NKA Universitas PEAC - BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós 87-44 (24-7, 21-18, 24-8, 18-11)

SERCO UNI Győr-Vasas Akadémia 96-65 (26-20, 18-18, 27-14, 25-13)

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×