eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A skót Jack Hendry (j) és az ukrán Mihajlo Mudrik (k) a labdarúgó Nemzetek Ligája első fordulójában, a B divízió 1. csoportjában játszott Skócia - Ukrajna mérkőzésen Glasgow-ban 2022. szeptember 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Perry

Ukrán katonákat gyógyítanak a Chelsea 100 millió eurójának negyedéből

Rinat Ahmetov, a Sahtar Donyeck tulajdonosa Mihajlo Mudrik vételárából egymilliárd hrivnyát ajánlott fel ukrán katonák gyógyítására.

Vasárnap jelentette be a Chelsea labdarúgócsapata, hogy megegyezett a Sahtar Donyeckkel és leigazolja Mihajlo Mudrikot. A 22 éves ukrán támadó nyolc és fél évre írt alá, a londoni klub pedig 100 millió eurót fizetett érte.

Hétfőn a Sahtar tulajdonosa, Rinat Ahmetov közleményt jelentetett meg az ukrán csapat hivatalos oldalán, amiből kiderült, hogy a Mudrikért kapott összegből 25 millió dollárnak megfelelő összeget (egymilliárd hrivnyát) az ukrán katonáknak ajánlott fel – írja a 24.hu.

Ahmetov bízik abban, hogy az oroszok által megtámadott Ukrajna győztesen jön ki a harcokból. Emiatt is elindította az Azovstal Szíve nevű projektet, amelynek célja a mariupoli védők és az elesett katonák családjainak megsegítése. A pénzt több mindenre fordítják majd – orvosi kezelésekre, protézisekre, pszichológiai támogatásra és konkrét kérésekre.

Az átláthatóság biztosítása érdekében a projektnek egy független, professzionális csapata lesz, amely kapcsolatban lesz az Azovstal védőivel, családjaikkal, gondozókkal és önkéntesekkel” – áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×