eur:
392.3
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: UEFA.com

Oroszország mégsem megy Ázsiába, marad Európában

Inkább tárgyalnának az európai szövetséggel.

Az Orosz Labdarúgó Szövetség kétszeri halasztás után sem döntött, hanem levette napirendről a kérdést arról: kilép-e az európai szövetségből (UEFA) és csatlakozik az ázsiai konföderációhoz (AFC).

Az RFSZ vezérkara pénteki tanácskozásán döntött úgy: a "kontinenscsere" helyett folytatja a párbeszédet az UEFA-val a visszatérésről az európai versenyrendszerbe. E cél elérése érdekében az RFSZ végrehajtó bizottsága

munkacsoport létrehozását kezdeményezte, amelyben az európai szövetség és más szervezetek képviselői is helyet kapnának.

A nemzetközi szövetség (FIFA) és az UEFA február 28-án - négy nappal Oroszország ukrajnai inváziójának kezdete után - felfüggesztette az orosz válogatott és az orosz klubcsapatok részvételét a nemzetközi sorozatokban. Az orosz nemzeti együttes így lemaradt a katari világbajnokság pótselejtezőjéről és nem vehet részt a 2024-es németországi Európa-bajnokság kvalifikációjában.

A válogatott mindössze három barátságos mérkőzésen lépett pályára a szankciók bevezetése óta: a kirgiz, a tádzsik és az üzbég válogatott, vagyis csupa volt szovjet tagköztársaság együttesei ellen játszott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×